Ενέργεια

Η BP θα κλείσει δύο πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν

Η BP θα κλείσει δύο πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν
Οι πλατφόρμες θα κλείσουν για συντήρηση η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2020
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP σχεδιάζει να κλείσει δύο πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν για προγραμματισμένη συντήρηση τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειακός αντιπρόεδρος της BP στο Reuters.
Ο Bakhtiyar Aslanbayli, αντιπρόεδρος της BP για το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία, δήλωσε ότι η συντήρηση θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Επίσης δήλωσε ότι οι τερματισμοί συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στις πλατφόρμες Chirag και Shah Deniz-Alfa.
Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της ΒΡ παράγει πετρέλαιο στο πετρελαϊκό πεδίο Azeri-Chirag-Guneshli ACG) και  φυσικό αέριο - στο κύριο πεδίο του Αζερμπαϊτζάν Shah Deniz.
Ο τομέας Shah Deniz I αντλεί φυσικό αέριο από το 2006, ενώ η παραγωγή από το Shah Deniz II αναμένεται να φθάσει τα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως, με 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα προοριζόμενα για την Ευρώπη και 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα για την Τουρκία.
Ο Aslanbayli δήλωσε ότι η κοινοπραξία σχεδιάζει να παράγει φέτος 16,6 bcm φυσικού αερίου στο Shah Deniz.
«Η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί, ενώ η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί όπως αναμενόταν», είπε, προσθέτοντας ότι η μέγιστη παραγωγή φυσικού αερίου θα είναι το 2022-2023.
Επίσης σημείωσε ότι τα σεισμικά έργα στο μπλοκ D-220 καθώς και η γεώτρηση του πρώτου φρέατος εξερεύνησης στο πεδίο φυσικού αερίου Shafag-Asiman έχουν αναβληθεί για τον Ιανουάριο του επόμενου έτους λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Η διάτρηση θα διαρκέσει 12-13 μήνες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης