Τελευταία Νέα

Στροφή πέντε περιφερειών της Κίνας στις ΑΠΕ

tags :
Στροφή πέντε περιφερειών της Κίνας στις ΑΠΕ
Η ηλεκτρική ενέργεια από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια συνεισφέρει σήμερα στο ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες
Σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια πραγματοποιούν πέντε περιφέρειες της βορειοδυτικής Κίνας.
Συγκεκριμένα, κατέγραψαν διψήφιο ρυθμό αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική ενέργεια φέτος μετά από έντονες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια για τη βελτίωση του ενεργειακού μίγματος και τη μείωση της ρύπανσης.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, οι πέντε περιοχές Shaanxi, Gansu, Ningxia, Qinghai και Xinjiang δημιούργησαν 88,540 εκατομμύρια kWh αιολικής ενέργειας, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10,3%, σύμφωνα με την State Grid.
Εν τω μεταξύ, οι πέντε περιοχές δημιούργησαν 52,970 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή ενέργεια, αυξημένες κατά 18,3%.
Η ηλεκτρική ενέργεια από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια συνεισφέρει σήμερα στο ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες.
Για να μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να καταπολεμηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, η Κίνα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μειώσει την έντονη εξάρτησή της από τη ρύπανση του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης