Περιβάλλον

Προώθηση βιοκαυσίμων από το ΥΠΕΝ – Πρωτοβουλία της ΕΛΙΝΟΙΛ για την ανακύκλωση τηγανέλαιων

Προώθηση βιοκαυσίμων από το ΥΠΕΝ – Πρωτοβουλία της ΕΛΙΝΟΙΛ για την ανακύκλωση τηγανέλαιων
Η «Πράσινο Λάδι» και οι συνεργάτες της συλλέγουν τηγανέλαια από περισσότερα από 15.000 εστιατόρια, βιομηχανίες και κρουαζιερόπλοια σε όλη την Ελλάδα
Δίπλα στην πράσινη επιχειρηματικότητα στέκεται το ΥΠΕΝ και στις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης με αφορμή τη νέα δράση της εταιρείας «Πράσινο Λάδι».
Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία που είναι θυγατρική της ΕΛΙΝΟΙΛ και ιδρύθηκε από την Ελίν Verd, (ηγέτιδα εταιρεία παραγωγής βιοντίζελ από τηγανέλαια στην Ελλάδα, το 2011), έχει αποκλειστικό σκοπό την συλλογή τηγανελαίων για την παραγωγή βιοντίζελ.
Η «Πράσινο Λάδι» και οι συνεργάτες της συλλέγουν τηγανέλαια από περισσότερα από 15.000 εστιατόρια, βιομηχανίες και κρουαζιερόπλοια σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα συλλέγει περίπου το 50% των ποσοτήτων τηγανελαίων που παράγει η χώρα μας, ενώ είναι πλήρως αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη παρέχοντας τα ανάλογα πιστοποιητικά σε επιχειρήσεις εστίασης που ανακυκλώνουν τα τηγανέλαια που παράγουν.
Παράλληλα, όλες οι δράσεις της εταιρείας συμβάλλουν στην ανατροπή της περιβαλλοντικής κρίσης του πλανήτη.
Μάλιστα, η νέα και ευκολόχρηστη εφαρμογή στο διαδίκτυο (www.prasinoladi.gr), αποτελεί σημαντικό εργαλείο για όσους πολίτες επιθυμούν να ανακυκλώσουν και θέλουν να βρουν ένα «σημείο Πράσινο Λάδι» σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι ή την δουλειά τους.
Σημαντικά είναι τέλος και τα οφέλη από την ανακύκλωση τηγανέλαιου, καθώς το βιοντίλελ που παράγεται, είναι ένα πράσινο καύσιμο με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (μείωση αερίων του θερμοκηπίου από 84 έως 88% σε σχέση με το ορυκτό ντίζελ).
Σε εθνικό επίπεδο, ενισχύεται η οικονομία, δεδομένου ότι θα μειωθούν οι ανάγκες για εισαγωγές πετρελαίου, ενώ δεν προκαλούνται προβλήματα αποφράξεων στις αποχετεύσεις των σπιτιών και στα δίκτυα των πόλεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης