Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αυστραλία: Η υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά καταγράφηκε χθες (17/12)

Αυστραλία: Η υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά καταγράφηκε χθες (17/12)
Ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ακόμα πιο πολύ
Η Τρίτη ήταν η πιο καυτή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ αφότου άρχισαν να τηρούνται σχετικά δεδομένα στην Αυστραλία, με τον εθνικό μέσο όρο των μέγιστων θερμοκρασιών να φθάνει τους 40,9° Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2013 και ήταν 40,3° Κελσίου, υπενθύμισε η υπηρεσία. Το νέο ρεκόρ αναμένεται να σπάσει πολύ σύντομα, καθώς εξαπλώνεται κύμα καύσωνα στη χώρα που υπάρχει κίνδυνος να ευνοήσει τις δασικές πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται στην Αυστραλία.
«Τα προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι χθες ήταν η πιο θερμή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 45° Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της ενδοχώρας, με μια πολύ εκτεταμένη μάζα θερμού αέρα», επισήμανε η μετεωρολόγος Ντιάνα Ίντι.Αυτός ο καύσωνας θα ενταθεί σήμερα», πρόσθεσε.
Νέα ρεκόρ ζέστης καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, όπου πυροσβέστες αγωνίζονται εναντίον πυρκαγιών που έχουν απανθρακώσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.
Οι φωτιές είναι συχνές στην Αυστραλία όταν έρχεται το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου αλλά φέτος άρχισαν πάρα πολύ νωρίς και είναι εξαιρετικά εκτεταμένες. Ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές ακόμα πιο πολύ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης