Ενέργεια

Γαλλία: Η ΕDF παρατείνει τις διακοπές των πυρηνικών αντιδραστήρων Flamanville 1 & 2

Γαλλία: Η ΕDF παρατείνει τις διακοπές των πυρηνικών αντιδραστήρων Flamanville 1 & 2
Λόγω σύνθετης συντήρησης
 Η γαλλική  ΕDF παρέτεινε τις διακοπές λειτουργίας στους πυρηνικούς αντιδραστήρες Flamanville 1 και 2 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η EDF δεν αιτιολόγησε τις τελευταίες παρατάσεις, αλλά πρόσθεσε ότι η διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των αντιδραστήρων θα μπορούσε να επεκταθεί λόγω σύνθετης συντήρησης.
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας Flamanville 1 των 1,300 μεγαβάτ στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας είναι εκτός σύνδεσης από τις 18 Σεπτεμβρίου και είχε προγραμματιστεί για επανεκκίνηση στις 31 Δεκεμβρίου.
Η EDF ανακοίνωσε ότι αναμένεται πλέον να ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου 2020.
Η παραγωγή ενέργειας στο παρόμοιο Flamanville 2 σταμάτησε στις 10 Ιανουαρίου για την τρίτη δεκαετή συντήρηση και αναβάθμιση συντήρησης.
Αναμενόταν να επιστρέψει στην παραγωγή στις 31 Ιανουαρίου 2020, αλλά αναμένεται αυτό να γίνει στις 29 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η EDF.
Ο γαλλικός οργανισμός πυρηνικής ασφάλειας ASN έχει θέσει και τους δύο αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό του Flamanville υπό αυξημένη εποπτεία το Σεπτέμβριο, μετά από μεγάλο αριθμός σημαντικών ελλείψεων στη συντήρηση και την εποπτεία των εργολάβων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης