GlobalData: Και την ηλιακή ενέργεια επηρεάζει η οικονομική επιβράδυνση της Ινδίας

GlobalData: Και την ηλιακή ενέργεια επηρεάζει η οικονομική επιβράδυνση της Ινδίας
Ο ετήσιος στόχος για το 2018-2019 ήταν 11 GW, εκ των οποίων ο ηλιακός τομέας εγκατέστησε περίπου 6,5 GW
Και τον τομέα των ΑΠΕ επηρεάζει η οικονομική επιβράδυνση στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ηλιακής ενέργειας, αναφέρει η εταιρεία GlobalData.
Το Υπουργείο Νέων & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (MNRE) στην Ινδία έθεσε ως στόχο τις 8,5 GW ηλιακών εγκαταστάσεων για το οικονομικό έτος 2019-2020 από το οποίο ο τομέας εγκατέστησε περίπου 3,5 GW μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, αντιπροσωπεύοντας το 41% της εγκατάστασης στόχου για το έτος.
«Ο ετήσιος στόχος για το 2018-2019 ήταν 11 GW, εκ των οποίων ο ηλιακός τομέας εγκατέστησε περίπου 6,5 GW, συνεισφέροντας περίπου το 59% των στοχευόμενων εγκαταστάσεων», ανέφερε η GlobalData.
Σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της GlobalData, ο Mohit Prasad, διευθυντής στην GlobalData, δήλωσε ότι η οικονομική επιβράδυνση επηρεάζει τον τομέα των φωτοβολταϊκών που βρισκόταν στην κορυφή το προηγούμενο έτος.
«Ο κλάδος έχει πληγεί από την επιβράδυνση, ενώ οι εγκαταστάσεις μειώθηκαν κατά 43,6% το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2019. Παράλληλα, οι εταιρικοί και εμπορικοί πελάτες βλέπουν μειώσεις στις πωλήσεις τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης