Ηλεκτρισμός

Γ.Στάσσης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση

Γ.Στάσσης: Δεν θα γίνει καμία απόλυση
Με πλήρως κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα το 60% από τους 4.500 εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν έως το 2024
«Δεν θα γίνει καμία απόλυση», ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση κατά τη χθεσινή παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μεν πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει ως προς το κόστος και τον ακριβή χρόνο που θα εφαρμοστεί.
Όπως είπε ο κ. Στάσσης το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διάλογος με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στο πλαίσιο του οποίου θα διασαφηνιστούν οι προθέσεις της διοίκησης.
Πάντως επί του παρόντος σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει η φυσιολογική μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 το προσωπικό της ΔΕΗ θα μειωθεί κατά 1.600 άτομα και θα διαμορφωθεί σε 15.350 άτομα.  

11.500 εργαζόμενοι το 2024

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο το 2024 το σύνολο του προσωπικού μαζί με τον ΔΕΔΔΗΕ θα ανέρχεται σε 11.500 άτομα. Στο διάστημα αυτό προβλέπονται 4.500 αποχωρήσεις και 800 προσλήψεις.
Το 60% των εργαζόμενων θα φύγει με συνταξιοδότηση ενώ για το υπόλοιπο 40% αφού εξαντληθούν οι άλλες επιλογές (μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ, μετάταξη στο Δημόσιο κλπ.) θα εφαρμοστεί εθελουσία έξοδος με όρους που θα συμφωνηθούν με τη ΓΕΝΟΠ, στα πρότυπα αντίστοιχου προγράμματος του ΟΤΕ.
Σε ό,τι αφορά το κόστος του προγράμματος εθελουσίας ο κ. Στάσσης περιορίστηκε να το χαρακτηρίσει σημαντικό, αλλά τόνισε ότι θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τη ΔΕΗ.     

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης