Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Απούσα» η Πολωνία από την κλιματική ουδετερότητα το 2050

«Απούσα» η Πολωνία από την κλιματική ουδετερότητα το 2050
Επιτακτικές οι προσαρμογές στα νέα δεδομένα
Θετικά εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, με την είδηση να προκύπτει από την Πολωνία.
Σύμφωνα με όσα είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, «να κράτος μέλος, δηλαδή η Πολωνία, δεν μπορούσε να δεσμευτεί σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η υλοποίηση αυτού του στόχου. Έτσι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε σε αυτόν τον Ιούνιο του επόμενου έτους (2020)».
Από την πλευρά του, ο Ματέους Μοραβιέτσκι, Πρωθυπουργός της Πολωνίας τόνισε πως: «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά στα συμπεράσματα περιλαμβάνεται αυτή η απαλλαγή, αυτός ο κανόνας που πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί στη νομοθετική διαδικασία, ο κανόνας ότι η Πολωνία θα επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα με τον δικό της ρυθμό».
Η ταραχή ήρθε μια μέρα μετά την επίσκεψη της Ursula von der Leyen, νέου επικεφαλής της εκτελεστικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πρότεινε ένα επενδυτικό σχέδιο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Με τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τις ξηρασίες που καταστρέφουν εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο, η νέα ώθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται ως λαϊκή διαμαρτυρία απαιτώντας περισσότερες ενέργειες για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος γύρω από το μπλοκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης