Τελευταία Νέα
Ενέργεια

La Repubblica: H Ιταλία στέλνει φρεγάτα σε Κύπρο για ΑΟΖ και προστασία της Eni

La Repubblica: H Ιταλία στέλνει φρεγάτα σε Κύπρο για ΑΟΖ και προστασία της Eni
Η φρεγάτα βρέθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας από τις 6 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου
«Η Ιταλία απέστειλε για 3 μέρες στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φρεγάτα, η οποία βρέθηκε στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων».
Η La Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.
«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης.
Σύμφωνα με  ανακοίνωση της ιταλικής Πρεσβείας, η φρεγάτα βρέθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας από τις 6 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, υπό τη διοίκηση του υποναύαρχου Luca Di Giovanni.
Η παρουσία της φρεγάτας στην Κύπρο είναι μέρος των δραστηριοτήτων του ιταλικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και τους διαλόγου με χώρες της περιοχής με τις οποίες η Ιταλία διατηρεί σημαντικές πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις, προστίθεται.


Πηγή:www.skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης