Τελευταία Νέα

Ισχυρές ανεμογεννήτριες στο νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που σχεδιάζει η Iberdrola στις ΗΠΑ

Ισχυρές ανεμογεννήτριες στο νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που σχεδιάζει η Iberdrola στις ΗΠΑ
H μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στην αγορά σήμερα έχει συνολική ισχύ 12 MW
Η χρήση πιο παραγωγικών και ισχυρών ανεμογεννητριών, είναι στα άμεσα πλάνα της Iberdrola σχετικά με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο που σχεδιάζει στα μέσα της επόμενης δεκαετίας στις ακτές του Κοννέκτικατ.
Ειδικότερα, η ισπανική εταιρεία Avangrid Inc. κέρδισε δημοπρασία για την ανάπτυξη του αιολικού πάρκου 804 MW σε κοινοπραξία με τους εταίρους υποδομής της Κοπεγχάγης. Η ομάδα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια ανεμογεννήτρια τουλάχιστον 14 MW. Θα είναι μάλιστα η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε διαθέσιμη σήμερα ανεμογεννήτρια, δήλωσε ο Jonathan Cole, επικεφαλής στην τπεράκτια αιολική ενέργεια της Iberdrola.
«Θα είναι μεγαλύτερη από ό, τι βλέπουμε στην αγορά σήμερα. Θα ψάξουμε τρόπους για να αυξήσουμε την κλίμακα» δήλωσε ο Cole σε τηλεφωνική συνέντευξη.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στην αγορά σήμερα έχει συνολική ισχύ 12 MW.
Το αυξανόμενο μέγεθος των ανεμογεννητριών αποτελεί βασικό παράγοντα για την ικανότητα της αιολικής ενέργειας στην βιομηχανία. Αυτό μάλιστα θα βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές ενέργειας των αιολικών πάρκων στη θάλασσα σε επίπεδα κόστους.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η υπεράκτια αιολική ενέργεια εξακολουθεί να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι τιμές είναι υψηλότερες. Αλλά φέτος πολλά κράτη έχουν προσλάβει μεγάλα έργα, καθώς επιδιώκουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο Cole αναμένει ότι οι δαπάνες θα πέσουν πολύ ταχύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι στην Ευρώπη και θα φθάσουν την ισοτιμία της αγοράς εντός πέντε ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης