Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/63d6ea24beca6b234ee6e6f283e104ec_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/63d6ea24beca6b234ee6e6f283e104ec_L.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/63d6ea24beca6b234ee6e6f283e104ec_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113

Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(//media/k2/items/cache/63d6ea24beca6b234ee6e6f283e104ec_M.jpg) is not within the allowed path(s): (E:/Inetpub/vhosts/worldenergynews.gr\;C:\Windows\Temp\) in E:\Inetpub\vhosts\worldenergynews.gr\httpdocs\lib.php on line 113
Τι είπε και ποιά funds είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη

Τι είπε και ποιά funds είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη

Τι είπε και ποιά funds είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη
Οι επαφές του Υπουργού Ανάπτυξης με μεγάλους επενδυτές - Ομιλητής του κεντρικού γεύματος
O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ήταν ο κεντρικός ομιλητής κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος του Συνεδρίου με κεντρικό θέμα «Greece is Back», το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για 21η συνεχόμενη χρονιά το Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 στη Νέα Υόρκη, με μεγάλη επιτυχία προσελκύοντας για ακόμη μία φορά περισσότερους από 1,000 συμμετέχοντες.
O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του ανέφερε:

Το 21ο Ετήσιο Φόρουμ της Capital Link με θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, και στο οποίο είναι τιμή μου να συμμετέχω, συμπίπτει με την αρχή της νέας εποχής για την Ελλάδα.
Το  πρώην μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης, η περισσότερο πληγείσα από την κρίση χώρα η οποία έχει χάσει το 25% της παραγωγικότητάς της κατά την τελευταία δεκαετία, μεταμορφώνεται τώρα σε ένα νέο hot-spot για τους επενδυτές και μία από τις πιο φιλικές προς την επιχειρηματικότητα οικονομίες παγκοσμίως.
Διεθνή και ευρωπαϊκοί θεσμοί, ξένες κυβερνήσεις, η διεθνής επιχειρηματική κοινότητα και μέσα μαζικής ενημέρωσης μεγάλης επιρροής παγκοσμίως εξυμνούν την δυναμική αναπτυξιακή και επενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αν και μόνο 5 μήνες στην εξουσία η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα:
•    Έχουν δρομολογηθεί πολύ σημαντικά σχέδια επενδύσεων,  όπως η ανάπλαση, αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ της παραλιακής περιοχής του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας, το Ελληνικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν υποβάλλει προσφορές και διαγωνίζονται για την άδεια του καζίνο.
•    Ο πρόσφατος αναπτυξιακός νόμος «Επενδύστε στην Ελλάδα» βελτιώνει το επιχειρηματικό τοπίο, μειώνει τη γραφειοκρατία και ενσωματώνει στρατηγικές επενδύσεις άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι, λοιπόν, σήμερα η Ελλάδα προσφέρει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στους διεθνείς επενδυτές:
-    Μέλος της ευρωζώνης με υγιή δημόσια οικονομικά.
-    Μηδενικός επενδυτικός κίνδυνος στη χώρα με την πιο δυνατή πολιτική σταθερότητα της τελευταίας δεκαετίας.
-    Φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, προσαρμοσμένη στις ειδικές ανάγκες των επενδυτών έτσι ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, να μειωθεί η φορολογία, να υποστηριχθεί η τεχνολογία και η καινοτομία, να βελτιωθούν οι υποδομές και τα δίκτυα και, εν γένει, να δημιουργηθεί ένα φιλικό προς τον επενδυτή περιβάλλον.
-    Εργατικό δυναμικό το οποίο συνδυάζει μοναδικά την υψηλή ποιότητα, την μεγάλη διαθεσιμότητα και την αποδοτικότητα.
-    Επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Η αγορά ακινήτων, ο τουρισμός, η ενέργεια, τα logistics, οι υποδομές, η βιοτεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία, τα ΙΤ, τα R&D, τα τρόφιμα, ακόμη και η βαριά βιομηχανία είναι πολλά υποσχόμενοι τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Το μήνυμά μου, λοιπόν, προς τους Αμερικανούς επενδυτές, μέσω του 21ου Ετήσιου Φόρουμ της Capital Link, είναι το εξής: τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν σταματήσει να επενδύουν στη χώρα μας ακόμη και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής μας κρίσης, τώρα είναι η ώρα να δρέψουν τους καρπούς τους. Και αυτοί που δεν έχουν επενδύσει τώρα είναι η ώρα να επωφεληθούν της δυνατότητας ανάπτυξης και των μοναδικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην χώρα μας και οι οποίοι πρώτοι θα ανταμειφθούν με τα μεγαλύτερα κέρδη.
 
«Συνάντηση Ξένων Θεσμικών Επενδυτών
με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κυβέρνησης»

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια μοναδική δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με Θεσμικούς Επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης. Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Ενδεικτικά funds : Athanor Capital, Bienville Capital, BlackRock, BlueCrest Capital, Brookfield Asset management, Consilience Capital, Eaton Vance, Fir Tree Partners, Goldman Sachs Asset Management, Helm, Morgan Stanley, MSK Capital Partners, Nomura, Third Point, Pimco, Evermore, Psaros KPS, Monarch, Knighthead, Stonehill, Olympus Peak, Citi, Aberdeen, Helm, East Rock, Centerbridge, Beachpoint, Weterwheel

Ομογενειακά και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των εταιριών, είχαν επαφή με όλα τα ομογενειακά MME  που κάλυψαν το Συνέδριο καθώς και με τα ακόλουθα Διεθνή Μέσα: Wall Street Journal, Bloomberg, YAHOO Finance, Reuters, New York Times, Tradewinds. Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης μετέβη και έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο YAHOO Finance,  στη κυρία Alexis Christoforou  η οποία αναμεταδόθηκε live όχι μόνο στην ιστοσελίδα της Yahoo Finance αλλά και σε πληθώρα άλλων συνεργαζόμενων καναλιών : Apple TV, ROKU κα.

«2019 Capital Link Hellenic Leadership Award »

Δείπνο και διάλογος μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς και κορυφαίων Κυβερνητικών στελεχών της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής
Ο Υπουργός συμμετείχε στο επίσημο δείπνο με το οποίο έκλεισε τις εργασίες του το Συνέδριο, του οποίου Kεντρικός Oμιλητής ήταν ο Αξιότιμος Wilbur Ross, Secretary of Commerce - U.S. Department of Commerce, που προλόγισε τον κ.  John Paulson, President and Portfolio Manager of Paulson & Co. Inc., που τιμήθηκε με το “2019 Capital Link Hellenic Leadership Award”, για την εξαιρετική συμβολή του στην Ελλάδα και έκανε μια σύντομη ομιλία.
Επίσης σύντομες ομιλίες απεύθυναν ο κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, o κ. Πάνος Παπάζογλου, Regional Accounts Leader, Central Eastern, Southeastern Europe and Central Asia, Country Manager Greece – EY, ο κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος, Group Managing Director – Axia Ventures Group και ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.  Το δείπνο χορήγησαν η ΕΥ και η  AΧΙΑ Ventures Group.
www.worldenergynews.gr
 worldenergynews.gr