Ενέργεια

Η γαλλική Ardian απέκτησε το 26% της γερμανικής EWE - Στα 1,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται το deal για χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ

tags :
Η γαλλική Ardian απέκτησε το 26% της γερμανικής EWE - Στα 1,4 δισ. ευρώ υπολογίζεται το deal για χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ
H Ardian κατέχει χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων,  συμπεριλαμβανομένων αιολικών, ηλιακών, υδροηλεκτρικών και βιομάζας,  αξίας άνω των 2,2 gigawatts
Ο γαλλικός ιδιωτικός επενδυτικός όμιλος Ardian είναι ο νέος μέτοχος της γερμανικής EWE, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής κοινής επιχείρησης την Παρασκευή 6/12/2019, με μια συμφωνία που σύμφωνα με πηγές του Reuters ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ
Η Ardian, μέσω του σκέλους υποδομών της, εξαγόρασε μερίδιο 26% στην EWE ως μέρος της συμφωνίας, σηματοδοτώντας το τέλος μίας διαδικασίας συγχωνεύσεων και εξαγορών που ξεκίνησε όταν ο πρώην μέτοχος της γερμανικής επενδυτκής επιχείρησης EnBW αποφάσισε να αποσυρθεί πριν από τέσσερα χρόνια.
Ένας από τους πιο ενεργούς επενδυτές στις ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης, η Ardian κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων - συμπεριλαμβανομένων αιολικών, ηλιακών, υδροηλεκτρικών και βιομάζας - αξίας άνω των 2,2 gigawatts στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική.
"Με την Ardian, θα έχουμε έναν εταίρο στρατηγικής ανάπτυξης με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των πανευρωπαϊκών υποδομών με σκέψεις τόσο μακροχρόνιες, συνετές και βιώσιμες όσο και δικές μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EWE Stefan Dohler.
Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί από την γερμανική επιτροπή ανταγωνισμού το πρώτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε η EWE. Δεν δημοσιοποιήθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά πηγές  του reuters ανέφεραν ότι η προσφορά ήταν μεταξύ 1,2-1,4 δις ευρώ.
Η EWE δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της EWE, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακά δίκτυα και τηλεπικοινωνίες.
Ο Michael Reuther, διευθυντής του τομέα υποδομών της Ardian που είναι υπεύθυνος για το μερίδιο της EWE, δήλωσε ότι η γερμανική ασφαλιστική Talanx, ένας μακροπρόθεσμος επενδυτικός εταίρος του γαλλικού ομίλου, θα υποστηρίξει τις EWE και Ardian ως συν-επενδυτής σε μελλοντικά έργα.
Ο Reuther δήλωσε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμη επένδυση.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Ardian θα στείλει δύο αντιπροσώπους στο εποπτικό συμβούλιο της EWE ενώ ένας τρίτος θα εκλεγεί από κοινού με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της EWE.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης