Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι περικοπές και η αυστηρότερη συμμόρφωση, τα επικρατέστερα σενάρια της συνάντησης του OPEC+

Οι περικοπές και η αυστηρότερη συμμόρφωση, τα επικρατέστερα σενάρια της συνάντησης του OPEC+
Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι θα σημειωθούν περικοπές της παραγωγής του πετρελαίου
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς και των επενδυτών βρίσκεται η αυριανή συνάντηση (5/12) του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας - ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +.
Σύμφωνα με το CNBC, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες εφαρμογής είναι η έγκριση βαθύτερων περικοπών της παραγωγής του αργού. Άποψη που ασπάζεται απόλυτα και ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, ο οποίος υποστήριξε ότι την «απόφαση για βαθύτερες περικοπές στηρίζουν μέλη- κλειδιά, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία».
Βέβαια η αγορά διατηρεί τις επιφυλάξεις της, ως προς αυτούς που θα εγκρίνουν την συγεκριμένη πρόταση, έτσι ώστε να μετουσιωθεί σε πράξη κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά την πλευρά των αναλυτών, οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα σημειωθούν περικοπές της παραγωγής του πετρελαίου.
«Νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως βαθύτερες περικοπές. Η Σαουδική Αραβία είναι σίγουρα πρόθυμη να εκπλήξει την αγορά προς τα πάνω» δήλωσε η Amrita Sen, επικεφαλής αναλυτής της Energy Aspects.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως: «Η φυσική αγορά είναι εξαιρετικά σφιχτή. Δεν πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να εμβαθύνει τις περικοπές, ωστόσο το πρόβλημα είναι το αδύναμο συναίσθημα» υπονοώντας τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία κάλεσε το Ιράκ και τη Νιγηρία για να βελτιώσουν τις αντίστοιχες ποσοστώσεις συμμόρφωσης. Θεωρείται ότι και οι δύο χώρες που ευθυγραμμίζονται με τα εμπόδια παραγωγής μπορούν να δώσουν επιπλέον μείωση έως και 400.000 b / d.
Τέλος, αντίθετη άποψη έχει ο Tamas Varga, της PVM Oil Associates, δηλώνοντας πως: «Δεν πιστεύω ότι πρόκειται να υλοποιήσουν περαιτέρω περικοπές παραγωγής, αλλά πρόκειται να κάνουν ένα ειδικό σημείο για αυστηρότερη συμμόρφωση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης