Τελευταία Νέα

Αντικατάσταση δύο θερμικών μονάδων της Iberdrola στην Ισπανία με νέα έργα ΑΠΕ

Αντικατάσταση δύο θερμικών μονάδων της Iberdrola στην Ισπανία με νέα έργα ΑΠΕ
Η πρόταση στηρίζεται στην κατασκευή έργων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ στα 420 MW στην πόλη Velilla της Ισπανίας και άλλα τέσσερα οικολογικά πάρκα στην περιοχή Lada με την προσθήκη να αγγίζει τα 130 MW
Πρόταση για το κλείσιμο των μονάδων άνθρακα Lada και Velilla, πρότεινε ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán στο υπουργείο, με στόχο την αντικατάστασή τους με μονάδες αιολικής ενέργειας.
Ειδικότερα, ο Galán ανακοίνωσε ότι η εταιρεία κλείνει τα δύο τελευταία ανθρακικά εργοστάσια στον κόσμο, που βρίσκονται στη βόρεια Ισπανία, και θα τα αντικαταστήσει με υπερσύγχρονες ανεμογεννήτριες και έργα που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.
Μάλιστα, η πρόταση στηρίζεται στην κατασκευή έργων με συνολική εγκατεστημένη ισχύ στα 420 MW στην πόλη Velilla της Ισπανίας και άλλα τέσσερα οικολογικά πάρκα στην περιοχή Lada με την προσθήκη να αγγίζει τα 130 MW.
«Για εμάς η ενεργειακή μετάβαση είναι θέμα που μας απασχολεί εδώ και 20 χρόνια. Θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις με στόχο να επηρεάσουμε τους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά στη χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο της έναρξης του COP25.
Το κλείσιμο αυτό δεν επηρεάζει την απασχόληση, δεδομένου ότι η Iberdrola μετεγκαθιστά το 100% του εργατικού δυναμικού. Μάλιστα, η λειτουργία των υφιστάμενων εργοστασίων θα παραταθεί για τέσσερα ακόμη έτη από την ημερομηνία έγκρισης του κλεισίματος από το Υπουργείο Οικολογικής Μεταβατικής Μεταφοράς.
«Έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας για τα άτομα που θα εγκαταλείψουν τις τωρινές δουλειές τους. Τώρα όλοι θέλουν να ποντάρουν στην πράσινη ενέργεια. Χαίρομαι που δικαιώνεται αυτή μου η πολυετής προσπάθεια για να πείσω τον κόσμο να στραφεί σε ένα καθαρό και πράσινο περιβάλλον» συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η berdrola θα έχει κλείσει σε 15 χρόνια συνολικά 17 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς άνθρακα και πετρελαίου σε διάφορες χώρες, με τα συνδικαλιστικά προβλήματα να μην υφίστανται, σύμφωνα με τον Galan.
Η εταιρεία έχει μόνο επενδύσει στην Ισπανία περισσότερα από 25.000 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας, την ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης και την προώθηση ενός πιο ισχυρού και ευφυούς δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτές οι επενδύσεις έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 80.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, σύμφωνα με την Iberdrola.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης