Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Προσωρινή αναστολή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στη Ν. Κορέα

Προσωρινή αναστολή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στη Ν. Κορέα
Το υπουργείο δεν προχώρησε στην ονοματολογία αυτών που θα κλείσουν, αλλά τα πιο ηλικιωμένα θα είναι τα πρώτα που θα τεθούν εκτός σύνδεσης
Στο κλείσιμο έως 15 σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα από το σύνολο των 60 για τρεις μήνες από την 1η Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει η Ν. Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο ΠΕΝ της χώρας.
Η συγκεκριμένη κίνηση οφείλεται στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που επιδιώκει η χώρα, έτσι ώστε να πάρει σημαντική ώθηση η ζήτηση του LNG.
«Συνολικά, από τις 1 Δεκεμβρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου, θα κλείσουν συνολικά 8 με 15 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε πως: «Είναι η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα αναστέλλει τη λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στη χειμερινή περίοδο, όταν η ζήτηση ενέργειας της χώρας αυξάνεται».
Παράλληλα, το υπουργείο δεν προχώρησε στην ονοματολογία αυτών που θα κλείσουν, αλλά τα πιο ηλικιωμένα θα είναι τα πρώτα που θα τεθούν εκτός σύνδεσης. Οι εναπομείναντες σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα λειτουργούν σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 80% κατά την περίοδο των τριών μηνών.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Κορέας αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στις 88.600 MW την τέταρτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, η οποία μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω στα 91.800 MW, εάν επέλθει έντονο κύμα κακοκαιρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης