Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Equinor σχεδιάζει την διάνοιξη 30-40 φρεατίων εξερεύνησης έως το 2020 - "Ηotspot" η Βραζιλία

Η Equinor  σχεδιάζει την διάνοιξη 30-40 φρεατίων εξερεύνησης έως  το 2020 -
Η εταιρεία θα διανοίξει περίπου 20-30 πηγάδια εξερεύνησης στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα
Η νορβηγική Equinor σχεδιάζει να διανοίξει 30-40 φρέατα εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020, όπως φέτος, καθώς η Βραζιλία είναι το "hotspot" των διεθνών της δραστηριοτήτων δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης της εταιρείας την Τρίτη 26/11/2019.
Η εταιρεία θα διανοίξει περίπου 20-30 πηγάδια εξερεύνησης στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, εστιάζοντας στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και φρεάτια στις ανακαλύψεις Johan Castberg και Wisting στη Θάλασσα του Μπάρεντς, δήλωσε ο Tim Dodson της Equinor στο Reuters.
Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η εταιρεία είχε διαχειριστεί 32 πηγάδια εξερεύνησης και πραγματοποίησε 14 εμπορικές ανακαλύψεις, κυρίως σε υπάρχοντα πεδία με υποδομή αγωγών.
"Θα είναι πιο κοντά σε 40 πηγάδια φέτος", δήλωσε ο Dodson.
Οι πρόσφατες προσπάθειες εξερεύνησης στη Θάλασσα του Μπάρεντς, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της, ήταν απογοητευτικές, παρότι οι νορβηγικές αρχές εκτιμούν ότι η περιοχή κατέχει περισσότερους από τους μισούς πόρους της χώρας.
"Θα επικεντρωθούμε τώρα περισσότερο στο δυτικό τμήμα της Θάλασσας του Μπάρεντς", δήλωσε ο Dodson.
Σε διεθνές επίπεδο, οι προσπάθειες εξερεύνησης του Equinor θα επικεντρωθούν στην απόδειξη νέων πόρων εκτός Βραζιλίας, όπου σχεδιάζει να διανοίξει πέντε πηγάδια τα επόμενα δύο χρόνια.
"Τα επόμενα δύο χρόνια η Βραζιλία θα είναι το hotspot", δήλωσε ο Dodson.
Ορισμένα πηγάδια υψηλής επίδρασης, τα οποία στοχεύουν σε πόρους άνω των 100 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, θα διανοιχθούν από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ στον Αμερικανικό Κόλπο του Μεξικού, πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Dodson δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι "επιλεκτική" στην προσθήκη περισσότερων εκτάσεων στη Βραζιλία, όπου σχεδιάζει ήδη να αναπτύξει την τεράστια ανακάλυψη Carcara.
"Για εμάς είναι πολύ το χαρτοφυλάκιο που διαθέτουμε και δοκιμάζουμε αυτές τις δυνατότητες. Νομίζουμε ότι βρίσκεται σε μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες (στη Βραζιλία) ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης