Περιβάλλον

«Πόλεμος» της Καλιφόρνια με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν ελέγχουν τις εκπομπές CO2

«Πόλεμος» της Καλιφόρνια με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν ελέγχουν τις εκπομπές CO2
Η απόφαση θα ωφελήσει κυρίως αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Ford Motor Co, Honda Motor Co, BMW AG και Volkswagen AG, που ήδη έχουν υπογράψει τα περιβαλλοντικά πρωτόκολλα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια
Τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, Toyota, Νissan και Fiat Chrysler αποκλείει πό τους διαγωνισμούς για την προμήθεια οχημάτων των υπηρεσιών της, η Καλιφόρνια.
Συγκεκριμένα, η Πολιτεία της Καλιφόρνια ανοίγει «πόλεμο» τόσο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν τηρούν τους δικούς της αυστηρούς όρους, όσο και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προωθεί «χαλαρότερα» μέτρα.
Στην ουσία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες που επηρεάζονται, είναι αυτές που στηρίζουν τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να καταργήσει τα μέτρα που εφαρμόζει η Καλιφόρνια, για τον έλεγχο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκάβιν Νιούσον, η απόφαση, με την οποία θα ωφελούνται πλέον μόνον όσες βιομηχανίες πληρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα της Καλιφόρνια, θα αφορά την πλήρη απαγόρευση της προμήθειας από τις υπηρεσίες της οχημάτων με μηχανές εσωτερικής καύσης, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων που θα αφορούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της Πολιτείας.
Η απόφαση θα ωφελήσει κυρίως αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Ford Motor Co, Honda Motor Co, BMW AG και Volkswagen AG, που ήδη έχουν υπογράψει τα περιβαλλοντικά πρωτόκολλα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια. «Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που αποφάσισαν να είναι στη λάθος πλευρά θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι της αγοραστικής δύναμης της Καλιφόρνιας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Νιούσον.
Η αλλαγή αυτή στη στρατηγική προμήθειας οχημάτων από την Καλιφόρνια είναι πολύ σημαντική, εάν σκεφθεί κανείς πως στα συμβόλαια για το διάστημα 2016-18, η Πολιτεία πλήρωσε 53 εκατ. ευρώ για οχήματα στη General Motors Corp, 50 εκατ. ευρώ στην Toyota Motor Corp και περίπου 8 εκατ. ευρώ στη Nissan Motor Co.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης