Τελευταία Νέα

Την κατασκευή ενεργειακού project ισχύος 320 MW στην Αυστραλία σχεδιάζει η Iberdrola

Την κατασκευή ενεργειακού project ισχύος 320 MW στην Αυστραλία σχεδιάζει η Iberdrola
Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Αυστραλία και αναμένεται να λειτουργήσει το 2021
Την κατασκευή ενός υβριδικού έργου ηλιακής και αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 320 MW, σχεδιάζει η Iberdrola στην Αυστραλία με την επένδυση να ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ.
Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Αυστραλία και αναμένεται να λειτουργήσει το 2021.
Η εταιρεία, της οποίας ηγείται ο Ignacio Sánchez Galán κάνει το άλμα σε μια νέα περιοχή όπως η Αυστραλία, μια χώρα στην οποία υπάρχουν ήδη άλλες ισπανικές εταιρείες στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται πως η berdrola διαθέτει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων έργων στη χώρα αυτή που ανέρχεται σε περίπου 650 MW ισχύος, τόσο στην αιολική ενέργεια όσο και στις ηλιακές εγκαταστάσεις, στις πολιτείες Queensland και Ν. Αυστραλία.
«Έχουμε περάσει αρκετά χρόνια μελετώντας τις ευκαιρίες στην Αυστραλία και τώρα έχουμε ένα υγιές αρχικό χαρτοφυλάκιο περίπου 650 MW που θα θέλαμε να αναπτύξουμε. Υπάρχουν στην χώρα πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας» επεσήμανε στέλεχος της Iberdrola για τις ΑΠΕ, Xabier Viteri.
Τέλος, η εταιρεία αναμένει επενδύσεις ύψους 34.000 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2022 για να προωθήσει τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό μοντέλο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης