Ηλεκτρισμός

Πτώση 16,4% στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία – Αύξηση 8,2% στη Γαλλία

Πτώση 16,4% στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία – Αύξηση 8,2% στη Γαλλία
Η απότομη αύξηση της παραγωγής ΑΠΕ στη Γερμανία οδήγησε σε υποχώρηση τις τιμές
Οι ευρωπαϊκές spot τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κινήθηκαν μεικτά την Πέμπτη 14/11/2019.
Η τιμή του γερμανικού συμβολαίου ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας υποχώρησε κατά 16,4% σε 37,90 EUR / MWh, επηρεασμένη από την απότομη αύξηση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση της ζήτησης.
 Εν τω μεταξύ, η τιμή για το ισοδύναμο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 8,2% σε 57,41 ευρώ / MWh, λόγω της αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και της μείωσης της προσφοράς.
Οι μελλοντικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας επέκτειναν την πτώση τους την Πέμπτη, σε αντίθεση με τη μείωση των τιμών του άνθρακα. Το γερμανικό συμβόλαιο για παράδοση το 2020 διαπραγματεύθηκε κατά 0,5% στα 45,35 ευρώ / MWh. Η ισοδύναμη γαλλική τιμή του συμβολαίου παρέμεινε σταθερή στα 48,03 ευρώ / MWh.
Οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ υποχώρησαν σε νέο χαμηλό μήνα την Πέμπτη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των αδύναμων τεχνικών δεικτών. Η τιμή του συμβολαίου που λήγει το 2019 μειώθηκε κατά 1,8% σε 23,96 ευρώ / τόνο.

price

Οι τιμές του φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου στην καμπύλη ενισχύθηκαν την Πέμπτη, επηρεασμένες από τον κίνδυνο πιθανής υψηλότερης από την αναμενόμενη ζήτησης αερίου που χρησιμοποιείται για την ενέργεια την επόμενη εβδομάδα.
Κατά συνέπεια, η τιμή για παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε κατά 1,4% σε 38,53 p/therm.
Εν τω μεταξύ, το NBP στη spot αγορά σημείωσε πτώση κατά 0,8%, φθάνοντας τα 38,20 p/therm., λόγω της υπερπροσφοράς.
Η αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και η άνοδος της παραγωγής πετρελαίου άσκησαν πίεση την Πέμπτη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Ωστόσο, οι περικοπές  εφοδιασμού του ΟΠΕΚ, φέτος, περιορίζουν τις απώλειες. Ως εκ τούτου, το   Brent υποχώρησε κατά 0,1% στα 62,28 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI μειώθηκαν κατά 0,6% στα 56,77 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης