Ενέργεια

Επίσκεψη του Γ. Θωμά στο μεταλλουργείο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Επίσκεψη του Γ. Θωμά  στο μεταλλουργείο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα
Ο υφυπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εμπεδωθεί κουλτούρα ασφάλειας στην εταιρεία
Τη μεταλλουργική μονάδα της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού ήταν να ενημερωθεί για το θανατηφόρο ατύχημα της περασμένης εβδομάδας, αλλά και την πολιτική και τις διαδικασίες ασφάλειας της εταιρείας.
Ο κ. Θωμάς επισκέφθηκε τους χώρους του εργοστασίου, συνοδεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Σπύρου Τζίντζου, και του διευθυντή του εργοστασίου της Λάρυμνας, κ. Γιώργου Βαλωμένου, ενώ  συναντήθηκε με διοικητικά στελέχη της εταιρείας, καθώς και με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων.
Ο υφυπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εμπεδωθεί κουλτούρα ασφάλειας στην εταιρεία, με εντατικοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και υιοθέτηση καλών πρακτικών, όπως είναι για παράδειγμα η θέσπιση κινήτρων για τήρηση των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας, ώστε να αποφεύγονται –στο  μέτρο του εφικτού- τα ατυχήματα.
Απαντώντας σε ερωτήματα εργαζομένων για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ –με δεδομένη την δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας- ο κ. Θωμάς τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του υψηλής ποιότητας προϊόντος που παράγει η ΛΑΡΚΟ –που είναι μάλιστα αναγνωρισμένη διεθνώς- και του ανθρωπίνου δυναμικού της, με μέριμνα για την τοπική κοινωνία και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, η όποια λύση πρέπει να είναι ρεαλιστική.
Ο υφυπουργός Ενέργειας επεσήμανε ότι διαχρονικά το Δημόσιο –ως βασικός μέτοχος της ΛΑΡΚΟ- δεν διαχειρίστηκε με τον βέλτιστο τρόπο την εταιρεία.  «Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις για να ανταπεξέλθει στις περιβαλλοντικές και τεχνολογικές προκλήσεις του κλάδου. Όποια μελλοντική λύση επιλεγεί θα πρέπει να εξασφαλίζει τις επενδύσεις αυτές και την αναπτυξιακή προοπτική της», κατέληξε.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης