Ενέργεια

Στην Ουάσινγκτον στις 18 και 19 Νοεμβρίου το συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος

Στην Ουάσινγκτον στις 18 και 19 Νοεμβρίου το συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος
Οι θεματικές συζητήσεις θα αφορούν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, οικονομίας και ανάπτυξης, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ΗΠΑ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα
Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα Καθημερινή, που γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια, επικεντρώνονται στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και συνδιοργανώνουν στην Ουάσινγκτον στις 18 και 19 Νοεμβρίου το συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος.
H υψηλού επιπέδου συνάντηση φιλοξενεί τους Wilbur L. Ross, Υπουργό Εμπορίου ΗΠΑ, Francis R. Fannon, Υφυπουργό Ενεργειακών Πόρων, Philip T. Reeker, Υφυπουργό, Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Eleni Kounalakis, Αντικυβερνήτη της Καλιφόρνια, και Chris Van Hollen, Γερουσιαστή του Μέριλαντ.
Στο συνέδριο, με τίτλο «Νέες Στρατηγικές – Νέες Προοπτικές», συμμετέχουν επίσης υπουργοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μια σημαντική ομάδα επιχειρηματιών. Μεταξύ των ομιλητών είναι οι Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών (Κύπρος), Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας.
Οι θεματικές συζητήσεις θα αφορούν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, οικονομίας και ανάπτυξης, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ΗΠΑ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα.
Το διήμερο συνέδριο πραγματοποιείται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα Καθημερινή, σε συνεργασία με το Hellenic American Leadership Council, τη σημαντική δεξαμενή σκέψης στις ΗΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://delphidc.com/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης