Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι επτά μετοχές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για αγορά

Οι επτά μετοχές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για αγορά
Μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις καθώς ο κόσμος κινείται προς 100% ανανεώσιμη ενέργεια
Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν 100% ανανεώσιμη ενέργεια, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική είδηση για τις μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας.
Όχι μόνο οι εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν οι αθλητικές εκδηλώσεις θα κινούνται αποκλειστικά με ηλιακή και αιολική ενέργεια, αλλά και το χωριό των αθλητών, το διεθνές ραδιοτηλεοπτικό κέντρο και οι εγκαταστάσεις τύπου.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή δέσμευση που θα επισημάνει την αποκεντροποίηση της Ιαπωνίας, για ένα μέλλον που θα τροφοδοτείται πλήρως χωρίς ορυκτά καύσιμα.
Η πόλη του Τόκιο σχεδιάζει να παράγει το 30% των ετήσιων αναγκών κατανάλωσης ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με το InvestorPlace επτά μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας επωφεληθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

NextEra Energy (NEE))

Η NextEra Energy (NYSE: NEE) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας στον κόσμο, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής και ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, καθιστώντας τη μια από τις καλύτερες μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας για μακροπρόθεσμες αγορές.
Πολλοί πιθανότατα γνωρίζουν την NextEra λόγω της θυγατρικής της Power and Light στη Φλώριδα, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας   στις ΗΠΑ
Ωστόσο, η θυγατρική της NextEra Energy Resources ανοίγει το δρόμο για μελλοντικά κέρδη των μετόχων. Διαθέτει 120 εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Αμερική που παράγουν 13.000 μεγαβάτ ενέργειας ετησίως.
Παράγει επίσης περισσότερα από 2.000 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας από εγκαταστάσεις σε επτά πολιτείες και τον Καναδά, μαζί με σταθμούς φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας που παράγουν πρόσθετη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ενεργειακή πολυμορφία  της εταιρείας την καθιστά μια εξαιρετική μακροπρόθεσμη επένδυση.

Brookfield Ανανεώσιμων Εταίρων (BEP)

Η Brookfield Renewable Partners (NYSE: BEP) ανακοίνωσε ότι αύξησε την ιδιοκτησία της (με εταίρους) της TerraForm Power (NASDAQ: TERP) από 51% σε 65% αγοράζοντας επιπλέον 61 εκατομμύρια μετοχές σε ιδιωτική τοποθέτηση. Η επένδυση θα προσθέσει 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στα κεφάλαια της Brookfield Renewable από δραστηριότητες, καθιστώντας τη μια από τις πραγματικά «έξυπνες» μετοχές για να εισέλθει κάποιος στην ηλιακή ενέργεια.
Η TerraForm Power παράγει 3.634 megawatts ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε ολόκληρο τον πλανήτη, με 65% στις Η.Π.Α., 26% στην Ευρώπη και τα υπόλοιπα σε εγκαταστάσεις στον Καναδά, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.
Η Brookfield Renewable παγκοσμίως διαθέτει 843 εγκαταστάσεις ανανεώσιμης ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, ικανές να παράγουν 16.300 μεγαβάτ ενέργειας ετησίως.
Μόνο στη Βόρεια Αμερική, οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για 2 εκατ. κατοικίες
Η  Brookfield Asset Management (NYSE: BAM), το οποίο κατέχει το 61% της BEP και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

TransAlta (TAC)

 Η TransAlta Corporation (NYSE: TAC) θεωρείται ως μια από τις καλύτερες μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας για αγορά αν και η θυγατρική της TransAlta Renewables (TSE: RNW) στην οποία κατέχει το 64%, διαπραγματεύεται με το Χρηματιστήριο του Τορόντο.
Η TransAlta Renewables καταβάλλει ετήσια μερίσματα ύψους 150 εκατομμυρίων CAD στη μητρική της από την ελεύθερη ταμειακή ροή που παράγεται από τις εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.
Οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν την ικανότητα να παράγουν 1.248 megawatts και το 49% της ετήσιας ταμειακής ροής μαζί με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο που παράγει το 47% της ετήσιας ταμειακής ροής με τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις που παρέχουν το υπόλοιπο.
Η TransAlta Renewables βρίσκεται στη διαδικασία ενίσχυσης του ισολογισμού της.
 Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μειώσει τα χρέη της κατά 900 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την διπλασιασμό των ελεύθερων ταμειακών ροών της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η εταιρεία πληρώνει σήμερα 1,8% μηνιαίο μέρισμα, οπότε αγοράζοντας την μητρική υπάρχει λίγο περισσότερη ασφάλεια αλλά πολύ χαμηλότερη απόδοση μερίσματος.

Enviva (EVA)

Είναι ίσως η λιγότερο ελκυστική μετοχή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για αγορά στον κλάδο, αλλά η Enviva Partners (NYSE: EVA) είναι καλή παρ 'όλα αυτά.
Η Eviva είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός pellet παγκοσμίως, που παράγει πάνω από τρία εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως από επτά εργοστάσια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αμερικής.  Η παραγωγή της πωλείται σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που τα χρησιμοποιούν αντί του άνθρακα για να παράγουν καθαρότερη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Enviva έχει μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας που παρέχουν σταθερές ταμειακές ροές. Εάν είστε επενδυτής εισοδήματος, η Enviva είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος για να καλύψετε τις ετήσιες απαιτήσεις σας.

Renewable Energy Group (REGI)

Η Renewable Energy Group (NASDAQ: REGI) είναι μια άλλη απλή αλλά ελκυστική επιχείρηση που μετατρέπει τα φυτικά έλαια και τα ζωικά λίπη σε ντίζελ.
Διαθέτει 13 διυλιστήρια βιομάζας της ανανεώσιμης ενέργειας που θα μετατραπεί σε πετρέλαιο ντίζελ.
Η εταιρεία έχει την ικανότητα να παράγει 575 εκατομμύρια γαλόνια καυσίμου ντίζελ ετησίως, το 70% των οποίων πωλείται σε μεγάλα ταξιδιωτικά κέντρα και εμπόρους καυσίμων.
Η ζήτηση βιοντίζελ είναι τεράστια. Η Καλιφόρνια, το Τέξας, η Νέα Υόρκη και άλλες επτά πολιτείες αγόρασαν 1,5 δισεκατομμύρια γαλόνια το 2018, από 1,15 δισεκατομμύρια το 2016.
Η REGI έχει αρκετό περιθώριο να κινηθεί στα 30 δολάρια λόγω της  αυξανόμενης ζήτησης.

TPI Composites (TPIC)

Η TPI Composites (NASDAQ: TPIC) είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής σύνθετων αιολικών λεπίδων για κατασκευαστές στροβίλων. Έχει εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία και είναι μια από τις μετοχές για αγορά σε εναλλακτική θέση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αν και η κύρια δραστηριότητά της είναι η παροχή αιολικών λεπίδων για στροβίλους, η εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων της. Πέρυσι ανακοίνωσε μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης με την Navistar International (NYSE: NAV) για την ανάπτυξη ενός σύνθετου ελκυστήρα και σιδηροτροχιών πλαισίου για ένα φορτηγό κλάσης 8.
Το έργο φέρνει τα στρατηγικά αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας σε μια νέα περιοχή, προσφέροντας στους επενδυτές μια πολλά υποσχόμενη μελλοντική ανάπτυξη.
Για το 2019, οι αναλυτές εκτιμούν κατά μέσο όρο τα έσοδα της TPI Composites θα φθάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας τα 1,46 δισ. δολάρια. Με τα περιθώρια που κινούνται ψηλότερα, τα κέρδη εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Siemens (SIEGY)

Η Siemens (OTCMKTS: SIEGY), η οποία μεταξύ των πολλών επιχειρήσεων της, κατέχει το 59% της Siemens Gamesa Renewable Energy (OTCMKTS: GCTAF), του μεγαλύτερου παραγωγού ανεμογεννητριών παγκοσμίως είναι μια από τις ενδιαφέροντες ανανεώσιμες μετοχές για αγορά
Η Siemens Gamesa πωλεί τους ανεμογεννήτριες τόσο σε αιολικά όσο και σε υπεράκτια αιολικά πάρκα σε όλο τον κόσμο.
Μόνο στη Νορβηγία οι στρόβιλοι της Siemens Gamesa παρέχουν περισσότερα από 500 megawatts με άλλα 390 megawatts να είναι υπό κατασκευή.
Έχει συνολική εγκατεστημένη βάση 85 gigawatts ενέργειας που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης