Ενέργεια

Chesapeake Energy: Το story μιας προαγγελθείσας χρεωκοπίας

Chesapeake Energy: Το story μιας προαγγελθείσας χρεωκοπίας
Η σημερινή αξία της Chesapeake ανέρχεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ραγδαίες εξελίξεις για τον αμερικάνικο κολοσσό φυσικού αερίου και πετρελαίου Chesapeake, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Αντανακλώντας την αυξανόμενη αβεβαιότητα του ενεργειακού τομέα και ειδικότερα τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η αμερικάνικη εταιρεία εκφράζει όλο και πιο έντονα της ανησυχίες της για την οικονομική της βιωσιμότητα.
Η συγκεκριμένη είδηση προέκυψε μια ώρα μετά την ανακοίνωση των αναμενόμενων απωλειών της εταιρείας για το γ΄ τρίμηνο 2019.
Οι καθαρές ζημιές συρρικνώθηκαν στα 101 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή, από τα 169 εκατ. δολάρια ή 19 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα έσοδα υποχώρησαν 14,8% στα 2,06 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,12 δισ. δολάρια.
Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το αέριο μειώθηκαν 2,4% στα 1,17 δισ. δολάρια, αλλά ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 1,15 δισ. δολάρια.

Το λαμπρό παρελθόν

Υπενθυμίζεται πως πριν από μια δεκαετία, η Chesapeake ήταν μια εταιρεία των 37,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία του δραστήριου Aubrey McClendon, ενός ξεκάθαρου υποστηρικτή της βιομηχανίας φυσικού αερίου.
Η Chesapeake έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός καυσίμων στην Ουάσινγκτον.
Αλλά το 2016, του αποδόθηκε η κατηγορία για την αγορά προσφορών και μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Την επόμενη μέρα, απεβίωσε έπειτα από δυστύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του.

Σήμερα, η αξία της Chesapeake ανέρχεται στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μαζικό χρέος

Τα δάνεια της Chesapeake ανήλθαν στα 9,73 δισ. δολ. στις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 8,17 δισ. δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους.
Αν και η Chesapeake σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες της κατά 1/3 την προσεχή χρονιά, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η Chesapeake έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα για να μειώσει το χρέος.
Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ανταλλαγή χρεών ύψους 588 εκατ. δολαρίων. Νωρίτερα, δήλωσε ότι είχε αναδιαρθρώσει συμφωνίες συγκέντρωσης αερίου και ακατέργαστων μεταφορών στο νότιο Τέξας και την κοιλάδα του Brazos για να βελτιώσει τις μελλοντικές της αποδόσεις.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης