Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η νέα λίστα PCI περιλαμβάνει τη διασύνδεση Ισραήλ -Κύπρου -Ελλάδας

Η νέα λίστα PCI περιλαμβάνει τη διασύνδεση Ισραήλ -Κύπρου -Ελλάδας
Τα έργα που περιλαμβάνονται στη τέταρτη λίστα PCI
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ -Κύπρου -Ελλάδας δηλαδή το έργο που προωθείται από την Eurasia Interconnector περιλαμβάνεται στην τέταρτη λίστα για τα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (PCI) μετά το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης σε σχέση με τη διασύνδεση Κρήτη – Αττική.
Το καλώδιο Κρήτη – Αττική θα προωθηθεί ως εθνικό έργο από την θυγατρική του ΑΔΜΗΕ "Αριάδνη" χωρίς αυτό να εμποδίζει την προώθηση της διασύνδεσης της Κρήτης με την Κύπρο και της Κύπρου με το Ισραήλ.
Η λίστα, στην οποία η ενέργεια αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα καθώς στα συγκεκριμένα έργα καταλαμβάνουν το 70% , είναι η πρόταση της Κομισιόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ε.Ε.
Τα έργα που αφορούν την Ελλάδα και περιλαμβάνονται στην 4η λίστα PCI είναι:

Ηλεκτρισμός

3.7.1. Διασυνδετική γραμμή Ελλάδας-Βουλγαρίας μεταξύ Νέας Σάντας (Ελλάδα) και Maritsa 1 (Βουλγαρία)

3.10 Διασυνδετική γραμμή Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα (γνωστό ως Euroasia Interconnector) και η οποία περιλαμβάνει τα εξής έργα:

    3.10.1 Διασύνδεση μεταξύ Χαντέρας (Ισραήλ) και Κοφίνου (Κύπρος),
    3.10.2 Διασύνδεση μεταξύ Κοφίνου (Κύπρος) και Κορακιά, Κρήτη (Ελλάδα)

Φυσικό Αέριο

6.8.1 Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (γνωστός ως IGB) μεταξύ Κομοτηνής (Ελλάδα) και Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) καθώς και τον σταθμό συμπίεσης στους Κήπους (Ελλάδα)

6.9.1 Τερματικός σταθμός LNG στη Βόρεια Ελλάδα (FSRU Αλεξανδρούπολης)

6.20.3 Υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας, μετρητικός και ρυθμιστικός σταθμός

7.1.3 Διαδριατικός αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP), ο σταθμός συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία, μετρητικός και ρυθμιστικός σταθμός

7.3.1 Αγωγός Φυσικού Αερίου EastMed για την μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της Κρήτης προς την ηπειρωτική χώρα και στη συνέχεια την ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία μετρητικού και ρυθμιστικούς σταθμού στη Μεγαλόπολη.  μετρητικός και ρυθμιστικός σταθμός

7.3.3 Υποθαλάσσιος αγωγός μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, γνωστός ως Poseidon Pipeline.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης