Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Τριπλή χρήση με τριπλό κέρδος

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Τριπλή χρήση με τριπλό κέρδος
Η χρήση του φυσικού αερίου στην κεντρική θέρμανση αποτελεί λύση για κάθε νοικοκυριό καθώς μπορεί να υπάρχει η ταυτόχρονη παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού
Το φυσικό αέριο είναι ένα οικολογικό και αποδοτικό καύσιμο και απολαμβάνουν απρόσκοπτη τροφοδοσία χαμηλού κόστους 24 ώρες το 24ωρο.
Η θέρμανση/ψύξη, το μαγείρεμα και η παροχή ζεστού νερού εξασφαλίζονται με μικρές παρεμβάσεις και σύνδεση με το δίκτυο (εαν δεν υπάρχει εξαρχής κατασκευαστική πρόβλεψη) .


Το φυσικό αέριο έχει εφαρμογή σε όλες τις βασικές δραστηριότητες ενός σπιτιού:

Κεντρική και αυτόνομη θέρμανση

Η χρήση του φυσικού αερίου στην κεντρική θέρμανση αποτελεί λύση για κάθε νοικοκυριό καθώς μπορεί να υπάρχει η ταυτόχρονη παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού (με απαραίτητη την παρουσία boiler). Όσον αφορά στο κόστος μετατροπής των συσκευών είναι χαμηλότερο από αυτό των υπόλοιπων εναλλακτικών καυσίμων καθώς απαιτείται μόνο η αντικατάσταση του καυστήρα. Ακόμη, με την αυτόνομη θέρμανση εξασφαλίζεται οικονομία και ελευθερία, πλεονεκτήματα που γίνονται πιο εμφανή με τη χρήση του φυσικού αερίου. Η επιλογή μιας αυτόνομης εγκατάστασης με τη χρήση φυσικού αερίου επιτρέπει την εγκατάσταση λεβήτων που συνδυάζουν τη θέρμανση με την παραγωγή ζεστού νερού στις αναγκαίες ποσότητες διαθέτοντας ελάχιστο χώρο.
 
589

Ζεστό νερό

Με το φυσικό αέριο έχουμε παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο.Συνήθως χρησιμοποιούνται ταχυθερμοσίφωνες φυσικού αερίου και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα. Με τον τρόπο αυτό έχουμε πάντα άφθονο ζεστό νερό, χωρίς να περιμένουμε. Το νερό ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγουμε τη βρύση ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο όση ποσότητα χρειαζόμαστε χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια.

Μαγείρεμα

Η χρήση φυσικού αερίου στο μαγείρεμα μπορεί να επιτευχθεί με αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας με κουζίνα φυσικού αερίου (ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη). Οι οικιακές συσκευές φυσικού αερίου φέρουν ασφαλιστικές διατάξεις ενώ επιτυγχάνουν εξοικονόμηση έως και 70% σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες.

Η διαδικασία σύνδεσης

Για να συνδεθείτε με το δίκτυο του φυσικού αερίου επικοινωνήστε με την Εταιρεία Παροχής Αερίου της περιοχής στην οποία ανήκετε (Αττική, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη) για να σας καθοδηγήσει.

Ενδεικτικά, η διαδικασία είναι η εξής:
Παραλαβή δικαιολογητικών και κατάθεση της αίτησης για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Καταβολή (εφόσον δεν υπάρχει απαλλαγή) των σχετικών τελών σύνδεσης και εγγυήσεων σε λογαριασμό της Εταιρείας Παροχής Αερίου ΕΠΑ Α.Ε.
Τοποθέτηση μετρητή από την Εταιρεία Παροχής Αερίου.
Σχεδιασμός και μελέτη εγκατάστασης που κατατίθεται στην Εταιρία Παροχής Αερίου.
Κατασκευή του εσωτερικού δικτύου της εγκατάστασης, τοποθέτηση των συσκευών αερίου, των συστημάτων ασφαλείας και του λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Έλεγχος εγκατάστασης του εσωτερικού δικτύου έναντι πιθανών διαρροών.
Έλεγχος της εγκατάστασης από την Εταιρεία Παροχής Αερίου σύμφωνα με την μελέτη που έχει κατατεθεί και αεριοδότηση εφόσον πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές.
Ρύθμιση των εγκατεστημένων συσκευών αερίου.
 
5333
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης