Bilol (IEA): Διπλασιασμός σε 100 εκατ σπίτια η χρήση Φ/Β στην 5ετία - Στα 600 GW το δυναμικό

Bilol (IEA): Διπλασιασμός σε 100 εκατ σπίτια η χρήση Φ/Β στην 5ετία - Στα 600 GW το δυναμικό
Ποιές αγορές γνωρίζουν την ταχύτερη ανάπτυξη
Mεγάλη ανάπτυξη θα γνωρίσει την προσεχή πενταετία η χρήση των φωτοβολταϊκών τόσο για ιδιωτικά κριτήρια όσο και για τις εμπορικές και  βιομηχανικές υποδομές σύμφωνα με την IEA.
Τα κόστη συνεχίζουν να πέφτουν και σε επίπεδο παραγωγής είναι χαμηλότερα από τις τιμές λιανικής για τις περισσότερες χώρες, σύμφωνα με το PV Europe.
Η χρήση  Φ/Β θα διπλασιαστεί για τις οροφές κατοικιών στα 100 εκατ σπίτια μέχρι το 2024 με τις μεγαλύτερες αγορές κατά κεφαλή να προβλέπεται ότι θα καταστούν  η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Καλιφόρνια, η Ολλανδία και η Αυστρία.
Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η εκτίμηση του Μπιρόλ, προέδρου της IEA και οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα κόστη θα μειωθούν 15-35% μέχρι το 2024.
Η αύξηση του δυναμικού αναμένεται να ξεπεράσει τα 600GW μέχρι το 2024, διπλάσιο του σημερινού της Ιαπωνίας.
Και με αυτά τα δεδομένα το μερίδιο θα περιορίζεται μόλις στο 6% των στεγάστρων που είναι δυνατό να αποκτήσουν τις σχετικές τεχνικές υποδομές.
Η ΙEA ενθαρρύνει στην κατεύθυνση αυτή τις κυβερνήσεις να αυξήσουν την χρήση των φωτοβολταϊκών, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την ενεργειακή  επάρκεια.
Επίσης παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατά 40% η χρήση των φ/β για ηλεκτρική θέρμανση, το μερίδιο στο σύνολο είναι μόλις στο 12%
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης