Πετρέλαιο

Shell και Exxon, θα πληρώσουν 1,7 εκατ. δολάρια στη Σομαλία για τη μίσθωση πετρελαϊκών οικοπέδων

tags :
Shell και Exxon, θα πληρώσουν 1,7 εκατ. δολάρια στη Σομαλία για τη μίσθωση πετρελαϊκών οικοπέδων
 Η Shell και η Exxon Mobil είχαν μια κοινή επιχείρηση σε πέντε offshore μπλοκ στη Σομαλία πριν από την ανατροπή του δικτάτορα Mohamed Siad Barre στις αρχές της δεκαετίας του 1990
Η Royal Dutch Shell και η Exxon Mobil έχουν καταβάλει στη Σομαλία 1,7 εκατομμύρια δολάρια για τη μίσθωση υπεράκτιων μπλοκ για 30 χρόνια, ανέφερε την Παρασκευή 25/10/2019 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
"Η Shell / Exxon Mobil έχει καταβάλει στη Σομαλία 1,7 εκατομμύρια δολάρια ως το προκαταρκτικό ενοίκιο για 30 χρόνια", ανέφερε το SONNA.
Η Shell και η Exxon Mobil είχαν μια κοινή επιχείρηση σε πέντε offshore μπλοκ στη Σομαλία πριν από την ανατροπή του δικτάτορα Mohamed Siad Barre στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η χώρα έχει βυθιστεί στην ανασφάλεια, καθώς ο Barre έφυγε και η ισλαμική ομάδα al Shabaab πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Mogadishu και αλλού στη χώρα.
Τον Ιούνιο, το υπουργείο πετρελαίου ανήγγειλε ότι οι δύο εταιρίες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στη Σομαλία με μια πετρελαϊκή προσφορά στο νέο γύρο δημοπρασιών αργότερα φέτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης