Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η BP κατασκευάζει μονάδα 25 εκατ. δολ. για να δοκιμάσει τεχνολογία επανειλημμένης ανακύκλωσης πλαστικών

Η BP κατασκευάζει μονάδα 25 εκατ. δολ. για να δοκιμάσει τεχνολογία επανειλημμένης ανακύκλωσης πλαστικών
Η νέα τεχνολογία ανακύκλωσης, η οποία ονομάζεται Infinia, μπορεί να μετατρέψει τα χρησιμοποιημένα πλαστικά PET σε ολοκαίνουργια πλαστική πρώτη ύλη, επιτρέποντάς τους να ανακυκλώνονται ξανά και ξανά
Η BP σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πιλοτική μονάδα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να δοκιμάσει μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και συσκευασιών τροφίμων σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ενέργειας,
Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ή ΡΕΤ, είναι ένα από τα πιο ευρέως ανακυκλωμένα πλαστικά.
Περίπου 27 εκατομμύρια τόνοι PET χρησιμοποιούνται ετησίως σε συσκευασίες και περίπου 23 εκατομμύρια τόνους, σε φιάλες ανέφερε η BP σε ανακοίνωση, επικαλούμενη στοιχεία από τη Wood Mackenzie.
Ωστόσο, μόνο το 60% του ΡΕΤ που χρησιμοποιείται για τις φιάλες ανακτάται, με τη μεγάλη πλειοψηφία να ανακυκλώνεται μόνο μία φορά προτού είτε θαφτεί στο χώρο υγειονομικής ταφής ή καίγεται καθώς η τρέχουσα διαδικασία ανακύκλωσης αφήνει πολλούς ρύπους.
Η BP ανακοίνωσε ότι η νέα της τεχνολογία ανακύκλωσης, η οποία ονομάζεται Infinia, μπορεί να μετατρέψει τα χρησιμοποιημένα πλαστικά PET σε ολοκαίνουργια πλαστική πρώτη ύλη, επιτρέποντάς τους να ανακυκλώνονται επανειλημμένα.
Η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 για να δοκιμάσει την τεχνολογία πριν αποφασίσει εάν μπορεί να την εμπορευθεί πλήρως.
Ο επικεφαλής της βιομηχανίας διύλισης και πετροχημικών της BP, Tufan Erginbilgic, δήλωσε ότι η τεχνολογία ήταν ένα "παιχνίδι-αλλαγής" για τη βιομηχανία ανακύκλωσης πλαστικών.
"Είναι ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί δυνατή μια ισχυρότερη κυκλική οικονομία στη βιομηχανία πολυεστέρα και να συμβάλει στη μείωση των μη διαχειριζόμενων πλαστικών αποβλήτων", δήλωσε ο Erginbilgic.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης