Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη - έκπληξη 143 εκατ. δολ. για το γ΄τρίμηνο ανακοίνωσε η Tesla

Κέρδη - έκπληξη 143 εκατ. δολ. για το γ΄τρίμηνο ανακοίνωσε η Tesla
Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Tesla έκαναν άλμα 20%
Σημαντικά και μη προσδοκώμενα κέρδη σημείωσε η Tesla, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα σήμερα (24/10) και προκάλεσε έκπληξη με την κερδοφορία που παρουσίασε.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε κέρδη 143 εκατ. δολαρίων ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,86 έναντι πρόβλεψης για απώλειες 42 σεντς.
Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 6,30 δισ. δολάρια από τα 6,82 δισ. δολάρια πέρυσι.
Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Tesla έκαναν άλμα 20%, οδηγώντας τες στο πιο υψηλό σημείο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το CNBC.
Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά με γρήγορους ρθμούς στο πολυαναμενόμενο Model Y crossover, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020.

Απρόσμενη έκπληξη

Μετά τις αλλεπάλληλες ζημιές που κατέγραφε την πρώτη της δεκαετία ως εισηγμένη εταιρεία, το κλίμα αρχίζει να αντιστρέφεται υπερ της δημιουργώντας την ελπίδα πως μπορεί επιτέλους να "γυρίσει σελίδα".
Ειδικότερα, το α' 6μηνο του έτους, η Tesla σημείωσε ζημιές της τάξης του 1,1 δισ. δολαρίων με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Απόδοση 1.300% σε εννέα χρόνια

Σύμφωνα με το Investorplace από την αρχική δημόσια εγγραφή του 2010, η Tesla έχει κερδίσει περισσότερο από 1.300%.
Καμία σημαντική μετοχή ανανεώσιμης ενέργειας ή πόρων δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει αυτή την «αστρική» απόδοση εννέα ετών.
Μεγάλο μέρος της αποτίμηση της Tesla αποδίδεται στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι πρωτοπόρος και καινοτόμος.
Οδηγεί τον κόσμο σε μια νέα εποχή των ηλεκτρικών μεταφορών και «πράσινων» τεχνολογιών.
Ως εκ τούτου, οι επενδυτές πρέπει να τιμολογούν στο λαμπρό μέλλον της εταιρείας,.
Ναι, αλλά το παρόν της Tesla είναι γνωστό, ενώ το λαμπρό μέλλον είναι απλά μια εικασία. Και αυτή η εικασία μοιάζει όλο και πιο αμφίβολη, καθώς κάθε αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη ετοιμάζει το λανσάρισμα των δικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η επίθεση των ανταγωνιστικών μοντέλων EV που έρχονται στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια είναι πραγματικά εκπληκτική.  
Η Tesla θα αγωνιστεί για να αποκρούσει αυτή την επίθεση.
Η εταιρεία είναι αναμφισβήτητα καινοτόμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιβιώσει για να οδηγήσει τη νέα εποχή που έχει πρωτοπορήσει.
Οι "πρώτες κινήσεις" όπως η Tesla συχνά υποκύπτουν στις δημιουργικές ενέργειες που εξαπολύουν.
Ονόματα όπως το Betamax, το Blackberry, το Napster και το MySpace έρχονται στο μυαλό.
Η Δεύτερη Ηλεκτρική Επανάσταση είναι πολύ πραγματική και πολύ ισχυρή. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «κλέβουν» το μερίδιο αγοράς από οχήματα εσωτερικής καύσης και οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «κλέβουν» το μερίδιο αγοράς από παλαιότερες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως οι μονάδες   με καύση άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας.
Αυτή η μετατροπή είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο φαινόμενο που θα δημιουργήσει θεαματικά κέρδη για πολλές βιομηχανίες και επιχειρήσεις.
Η Tesla δεν είναι πιθανό να είναι ένας από αυτούς σύμφωνα με το Investorplace . Αλλά  αν επιζήσει, θα αποδείξει ότι ήταν ο καλύτερος «παίκτης» για αυτή την επανάσταση;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης