Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Μαζικές διαδηλώσεις παρά το πακέτο κοινωνικών μέτρων του προέδρου Pinera

Χιλή: Μαζικές διαδηλώσεις παρά το πακέτο κοινωνικών μέτρων του προέδρου Pinera
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανισότητες στην χώρα
Παρά το πακέτο κοινωνικών μέτρων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera, οι μαζικές διαδηλώσεις κατά των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
Από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που συνοδεύουν εδώ και μια εβδομάδα τις διαδηλώσεις έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι ενώ άλλοι 269 έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 1.900 έχουν συλληφθεί καθώς σχεδόν 20.000 στρατιωτικοί και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα στην προσπάθεια των αρχών να ελέγξουν την κατάσταση.
Είναι η πρώτη φορά που ο στρατός βγήκε στους δρόμους μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του Pinochet (1973-1990).
Χθες Τετάρτη 23/10 πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις, ενώ αναφέρθηκαν επίσης επεισόδια και λεηλασίες με πολυκαταστήματα και ξενοδοχεία να γίνονται στόχος των διαδηλωτών.
Εργατικά συνδικάτα κάλεσαν σε 48ωρη απεργία για να πιέσουν την κυβέρνηση του Pinera να δώσει εντολή να αποσυρθεί ο στρατός από τους δρόμους και να αρχίσει διάλογο με κοινωνικές οργανώσεις για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Pinera ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η κατώτερη σύνταξη και ο κατώτερος μισθός, θα μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων και θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τους πολίτες με τα πιο υψηλά εισοδήματα.
Υπενθυμίζεται πως αφορμή των διαδηλώσεων που έχει εξελιχθεί στην χειρότερη κοινωνική αναταραχή των τελευταίων 30 ετών ήταν η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στο Σαντιάγο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης