Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bolsonaro (Πρόεδρος Βραζιλίας): H πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να σαμποτάρει τη πετρελαϊκή δημοπρασία

Bolsonaro (Πρόεδρος Βραζιλίας):  H  πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε  να σαμποτάρει τη πετρελαϊκή δημοπρασία
Στις 6 Νοεμβρίου η παραχώρηση δικαιωμάτων παραγωγής ύψους 26 δισ. δολ.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro αμφισβήτησε την Παρασκευή 18/10/2019.
ότι η πετρελαιοκηλίδα βορειοανατολικά  της χώρας μπορεί να ήταν μια εγκληματική πράξη με σκοπό να βλάψει μια μεγάλη δημοπρασία πετρελαίου προγραμματισμένη για το Νοέμβριο.
"Συμφωνούμε ή όχι, έχουμε τη δημοπρασία μεταβίβασης δικαιωμάτων", δήλωσε ο Bolsonaro σε βίντεο του Facebook Live, αναφερόμενος σε μια προσφορά πετρελαίου προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου, κατά την οποία μια σειρά από μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες θα ανταγωνισθούν για δικαιώματα παραγωγής σε μεγάλες υπεράκτιες πετρελαϊκές περιοχές της Βραζιλίας ύψους 26 δις. δολ.
"Αναρωτιέμαι, πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι για αυτό που λέμε - θα μπορούσε να ήταν μια εγκληματική πράξη για να βλάψει αυτή τη δημοπρασία; Είναι μια ερώτηση που υπάρχει εκεί έξω. "
Ο Bolsonaro δεν έδωσε κανένα επιπλέον στοιχείο στις δηλώσεις του.
Η πετρελαιοκηλίδα στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας υπάρχει για πάνω δύο μήνες, αλλά η προέλευσή της παραμένει μυστήριο μέχρι στιγμής.
Την Τετάρτη, η βραζιλιάνικη κρατική επιχείρηση πετρελαίου Petroleo Brasileiro SA ανακοίνωσε ότι έχει καθαρίσει περίπου 200 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου από τις παραλίες της Βραζιλίας.
Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής ρυθμιστικής αρχής της Βραζιλίας δήλωσε ότι οι δοκιμές απέδειξαν ότι το πετρέλαιο ήταν τύπου  Βενεζουέλας
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Βενεζουέλα μπορεί να μην είναι υπεύθυνη για τη διαρροή, ακόμη και αν το πετρέλαιο προερχόταν εκεί.
Η Βενεζουέλα αρνήθηκε την ευθύνη για το πετρέλαιο


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης