Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ψυχροπολεμικό κλίμα η συνάντηση Erdogan με Pence και Pompeo

Σε ψυχροπολεμικό κλίμα η συνάντηση Erdogan με Pence  και Pompeo
Η συνάντηση Pence-Pompeo-Erdogan διήρκησε περίπου 90 λεπτά
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence συνάντησε σε εξαιρετικά ψυχρό κλίμα τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan, σε μια προσπάθεια του Λευκού Οίκου να πείσει την Άγκυρα για εκεχειρία στη ΒΑ Συρία.
Η συνάντηση Pence-Pompeo-Erdogan διήρκησε περίπου 90 λεπτά, κάτι το οποίο ήταν σημαντικά περισσότερο από το προγραμματισμένο και ακολούθησε το δημοσίευμα της περίφημης επιστολής Trump στον Erdogan, την οποία πληροφορίες αξιωματούχων αναφέρουν ότι ο Erdogan πέταξε στα σκουπίδια.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Erdogan να σταματήσει αμέσως την επιχείρηση, για την οποία ο Erdogan απάντησε αυτή την εβδομάδα ότι θα ασκήσει την τουρκική «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, ακόμη και χωρίς διεθνή υποστήριξη ή υποστήριξη από συμμάχους.

Image
Ένας Τούρκος υπάλληλος δήλωσε στο Reuters ότι η επιστολή του Trump, δεν είχε επανεξεταστεί ή τεκμηριωθεί από το προσωπικό του: «Η επιστολή που έστειλε ο Trump δεν είχε τον αντίκτυπο που περίμενε στην Τουρκία επειδή δεν είχε τίποτα να πάρει σοβαρά».
«Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θέλει την τρομοκρατική οργάνωση στα σύνορά της και ότι η επιχείρηση δεν θα σταματήσει λόγω της αντίδρασης που έρχεται».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης