Από την αιολική ενέργεια θα καλύπτεται τo 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050

Από την αιολική ενέργεια θα καλύπτεται τo 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050
Οι κυβερνήσεις τέλος πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν ευνοϊκές πολιτικές, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με την έκθεση
Από την αιολική ενέργεια θα καλύπτεται τo 1/3 της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το 2050 σύμφωνα με νέα μελέτη της KPMG.
Ειδικότερα, η έκθεση που ανατέθηκε από την Siemens Gamesa, αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια θα αντισταθμίσει 5,6 δισεκατομμύρια τόνους CO2.
Παράλληλα, η έκθεση η οποία αντλεί στοιχεία από πολλούς σχετικούς Οργανισμούς για το κλίμα, σημειώνει πως το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται από τη λειψυδρία και ο άνεμος θα βοηθήσει, το 2030 να εξοικονομηθούν μέχρι 1,57 δισεκατομμύρια m³ νερού ετησίως, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Από την πλευρά του, ο Markus Tacke, CEO της Siemens Gamesa τόνισε πως: «Η μετάβαση στην ενέργεια είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη της ατζέντας του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη του ΟΗΕ. Η καθολική και προσιτή πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και στις κοινότητες τους να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή».
Και συνέχισε λέγοντας πως: «Στο πλαίσιο αυτό, η ανανεώσιμη ενέργεια έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να βάλει τον κόσμο σε βιώσιμη πορεία, καθώς θα μειώσει τις εκπομπές, θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα εξοικονομήσει νερό, θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας και θα σώσει ζωές. Τα τελευταία χρόνια η αιολική ενέργεια κατέστη ανταγωνιστική από πλευράς κόστους με τα ορυκτά καύσιμα. Αυτό οφείλεται σε νέες μεθόδους κατασκευής και μεγαλύτερες, καλύτερες και αποδοτικότερες τουρμπίνες. Αλλά ακόμη και αν ο τομέας είναι έτοιμος για την πρόκληση, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κυβερνήσεις τέλος πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν ευνοϊκές πολιτικές, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες οικονομίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης