Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων ΗΠΑ
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 52,47 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (10/10) το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερων των εκτιμήσεων κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνονται στα 58,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,23% στα 52,47 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 260 χιλ. βαρελιών, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 3,9 εκατ. βαρέλια.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκοντα ήδη υπό πιέσεις κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι η αγορά ενδέχεται να περιμένει περισσότερες μειώσες επιτοκίων σε σύγκριση με αυτές που η τράπεζα κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται μεταξύ άλλων και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς η αντιπροσωπεία του Πεκίνου βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης