Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατάρ: Δέσμευση 5 εκατ. τόνων CO2 ετησίως μέχρι το 2025 - Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG κατά 43%

Κατάρ: Δέσμευση 5 εκατ. τόνων CO2 ετησίως μέχρι το 2025 - Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG κατά 43%
Στροφή στην αύξηση εισαγωγής σημαντικού όγκου υγροποιημένου φυσικού αερίου
Όλο και αυξάνονται τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα του Κατάρ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Saad Sherida Al-Kaabi, κατά τη 40η διάσκεψη Oil & Money στο Λονδίνο χθες (8/10).
Ο στόχος είναι να αποθηκεύονται ετησίως περισσότερα από 5 εκατ. τόνους εκπομπών CO2 έως το 2025.
Η συγκεκριμένη κίνηση ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια που κάνει η χώρα για να αντισταθμίσει την υπερβολική εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα.
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση εισαγωγής σημαντικού όγκου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως: «Το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο προορισμού σε αυτή την ενεργειακή μετάβαση. Είναι ευέλικτο, προσιτό και οικονομικό».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Κατάρ σε αυτόν τον τομέα λέγοντας ότι: «Έχουμε αναθέσει με επιτυχία μια εγκατάσταση στο Ras Laffan, έτσι ώστε να γίνει η μεγαλύτερη μονάδα ανάκτησης και αποκομιδής CO2 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής με χωρητικότητα 2,1 εκατομμυρίων τόνων CO2 ετησίως».

Επενδύσεις

Για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, ο Al-Kaabi δήλωσε ότι επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο βόρειο πεδίο LNG Expansion Project. Μέσω αυτής της επένδυσης, οι καινούργιες τεχνολογίες θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 25%.
Παράλληλα, το North Field θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα LNG του Κατάρ από 77 εκατομμύρια τόνους ετησίως (Mtpa) σε 110 Mtpa, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του LNG περίπου 43%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης