Περιβάλλον

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
Να μην επιτρέψουμε πισωγυρίσματα στην προστασία της βιοποικιλότητας της χώρας αναφ'ερουν οι βουλευτές
Ερώτηση για την εύρυθμη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) της Ελλάδας κατέθεσαν σήμερα 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη σημαντική μεταρρύθμιση υπαγωγής όλων των προστατευόμενων περιοχών σε καθεστώς διαχείρισης.
Με το ν. 4519, ο οποίος καταρτίστηκε μετά από ευρεία διαβούλευση, διασφαλίστηκαν πλήρως οι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία όλων των ΦΔΠΠ, υφιστάμενων και νέων.
Οι απαραίτητοι πόροι εξασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και του κρατικού προϋπολογισμού και πλέον εκκρεμεί μόνο η έκδοση κάποιων διοικητικών πράξεων, ώστε να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στην εντολή του «ράβε-ξήλωνε», ανοίγει ξανά ένα θέμα που ταλαιπωρούσε για χρόνια τη χώρα και οδήγησε σε παραβάσεις της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αγνοώντας όλα τα κληροδοτημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εργαλεία.
Με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο  την ορθή διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και καλλιεργεί επισφάλεια στους εργαζόμενους των Φορέων Διαχείρισης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης