Τελευταία Νέα

Επιστολή οκτώ χωρών της ΕΕ για αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 στο 55%

Επιστολή οκτώ χωρών της ΕΕ για αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 στο 55%
Το 2018 οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. συμφώνησαν να μειώσουν κατά 40% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έναν στόχο που πολλοί έχουν επικρίνει ως όχι αρκετά φιλόδοξο
Αύξηση του στόχου για μείωση των εκπομπών CO2 στο 55% από το 40% ζήτησαν από τον νέο Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, Frans Timmermans, οκτώ χώρες της ΕΕ.
Όπως αναμεταδίδει η dw.com, πρόκειται για τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Λετονίας, της Σουηδίας και άλλων τεσσάρων χωρών της ΕΕ, παρουσιάζοντας το αίτημά τους σε επιστολή.
Αν και υπάρχει ευρεία, αν όχι ομόφωνη, στήριξη στον στόχο της Ε.Ε. να είναι κλιματικά ουδέτερη ως το 2050, υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κρατών μελών για το πόση πρόοδος θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως το 2030.
Το 2018 οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. συμφώνησαν να μειώσουν κατά 40% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έναν στόχο που πολλοί έχουν επικρίνει ως όχι αρκετά φιλόδοξο.

987

Ωστόσο, η Γερμανία, όπου η καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ έχει μιλήσει υπέρ του στόχου του 55%, δεν υπέγραψε την επιστολή.
Ειδικότερα, η Καγκελάριος αντιμετωπίζει την σκληρή αντίθεση της κυβέρνησης του Βερολίνου για ένταξη της χώρας στην προαναφερθείσα επιστολή.
Τέλος, ο Helge Braun, στέλεχος της ομάδας της Καγκελαρίου τόνισε πως η Γερμανία έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης