Διεθνή

Συνάντηση Putin - Rouhani - Στην ατζέντα η κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ και η πυρηνική συμφωνία

tags :
Συνάντηση Putin - Rouhani - Στην ατζέντα η κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ και η πυρηνική συμφωνία
Οι πρόεδροι Putin - Rouhani θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ, την πυρηνική συμφωνία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν V. Putin και H. Rouhani θα συναντηθούν σήμερα στο Γερεβάν της Αρμενίας προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ και πώς θα μπορούσε να αρθεί το αδιέξοδο στη σύμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov.
«Οι πλευρές θα συζητήσουν τις εντάσεις στο Στενό του Χορμούζ και βεβαίως την κατάσταση με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA)» [την πυρηνική συμφωνία], δήλωσε ο Pescov, αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών.
Ο Pescov υπενθύμισε πως η προθεσμία των 60 ημερών που έχει θέσει το Ιράν λήγει, οδηγώντας την Τεχεράνη να λάβει περαιτέρω μέτρα αποδέσμευσής της από τη συμφωνία.
«Αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία. Μέχρι τώρα, όλες οι πρωτοβουλίες, για παράδειγμα από τη Γαλλία, απέτυχαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κατάσταση παραμένει τεταμένη», είπε ο Pescov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης