Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρύνεται το κύμα δυσαρέσκειας κατά του Trump – Το 45% ζητά την παραπομπή του

tags :
ΗΠΑ: Διευρύνεται το κύμα δυσαρέσκειας κατά του Trump – Το 45% ζητά την παραπομπή του
Σε μια εβδομάδα αυξήθηκε κατά 8% ο αριθμός των Αμερικάνων που τάσσεται υπέρ της παραπομπής Trump
Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump εντείνει τις πιέσεις προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα εκείνου ή εκείνης που αποκάλυψε τα περί συνομιλίας του με τον Ουκρανό πρόεδρο και που πυροδότησε την έρευνα των Δημοκρατικών σε βάρος του, ολοένα και περισσότεροι Αμερικάνοι τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Trump.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα αυξήθηκε κατά 8% το ποσοστό των Αμερικανών εκείνων που πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή του Trump.
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το 45% των Αμερικανών συμφωνεί με τη δήλωση πως ο Trump «πρέπει να παραπεμφθεί», ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 37% που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα.
Απεναντίας, το 41% θεωρεί πως ο Trump δεν πρέπει να παραπεμφθεί, ενώ το 15% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» ή δεν θέλει να απαντήσει.
Στις τάξεις των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το 74% απάντησε πως ο Trump πρέπει να παραπεμφθεί (+8% σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας), θέση που συμμερίζεται το 13% των Ρεπουμπλικάνων (+3%).
Στις τάξεις όσων δηλώνουν ανεξάρτητοι, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Trump παρέμεινε αμετάβλητο, στο 37%.
Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι δύο στους τρεις αμερικανούς ενηλίκους, ανάμεσά τους σχεδόν οι μισοί εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, θεωρούν πως οποιοσδήποτε εκλεγμένος αξιωματούχος πρέπει να «παύεται» εάν πιέζει ή συνεργάζεται με ξένη κυβέρνηση για να χτυπηθεί πολιτικός του αντίπαλος ώστε να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης