Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Κ. Χατζηδάκης: Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για την Πτολεμαΐδα V

Κ. Χατζηδάκης: Πολύ σύντομα οι αποφάσεις για την Πτολεμαΐδα V
Μιλώντας στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, χαρακτήρισε λανθασμένη επιλογή την κατασκευή της μονάδας, για την οποία φέρουν ευθύνη όλα τα κόμματα
H αναδιάρθρωση της ΔΕΗ περνά και από την απολιγνιτοποίηση, καθώς ο λιγνίτης από «το διαμάντι» της επιχείρησης, έχει φτάσει να την επιβαρύνει υπέρμετρα λόγω των υψηλών δικαιωμάτων ρύπων.
Αυτό επισήμανε χθες στην 6η ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην περίπτωση της Πτολεμαΐδα V, επισήμανε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τεχνικά, νομικά, και οικονομικά προβλήματα.
«Θα δούμε πώς θα γίνει η επένδυση», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Πάντως, έδειξε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Προσπαθούμε να δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα από όλες τις πλευρές, οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ μαζί με την κυβέρνηση, για να τοποθετηθούμε πολύ σύντομα», πρόσθεσε.
Συμπλήρωσε πως η κατασκευή της μονάδας αποτέλεσε μία λάθος επενδυτική απόφαση.
Για μία ακόμη φορά, πάντως, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι γι’ αυτήν φέρουν ευθύνη πολα τα πολιτικά κόμματα.

Άνοιγμα της ΔΕΗ προς τις ΑΠΕ

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, βασικό «πυλώνα» της εξυγίανσης της ΔΕΗ θα αποτελέσει επίσης η επέκταση των δραστηριοτήτων της στις ΑΠΕ, καθώς αυτή τη στιγμή το μερίδιο της στις ανανεώσιμες πηγές δεν ξεπερνά το 3%.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, υπό αυτή τη λογική ελήφθη η απόφαση να καταργηθεί η συγχώνευση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη μητρική εταιρεία, μία κίνηση που ήταν στα σκαριά να υλοποιηθεί όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, η ανάταξη της επιχείρησης θα περάσει από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία έχει εξαγγελθεί.
Επίσης, ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα παίξει η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, οι οποίες στοίχισαν στη ΔΕΗ 600 εκατομμύρια ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης