Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το «Έξυπνο Εργοστάσιο» της Schneider Electric στο Batam αναγνωρίστηκε από το World Economic Forum ως κορυφαίο παράδειγμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης

Το «Έξυπνο Εργοστάσιο» της Schneider Electric στο Batam αναγνωρίστηκε από το World Economic Forum ως κορυφαίο παράδειγμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
Το πρόγραμμα της Schneider Electric για τα «Έξυπνα Εργοστάσια» περιλαμβάνει εννέα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις βιομηχανίες
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού έλαβε αναγνώριση από το World Economic Forum για το «Έξυπνο Εργοστάσιό» της στο Batam Ινδονησίας, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «φάρος καινοτομίας» κατά τη διάρκεια της 13ης ετήσιας συνάντησης των νέων πρωταθλητών (AMNC), καθώς έχει εφαρμόσει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Το εργοστάσιο στο Batam είναι το τρίτο της εταιρείας που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση, έπειτα από το Le Vaudreuil στη Γαλλία και το Wuhan στην Κίνα, που χαρακτηρίστηκαν ως «Φάροι Καινοτομίας» αντίστοιχα το 2018.

Το Smart Factory στο Batam ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ασία
Το εργοστάσιο στο Batam έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών Industrial Internet of Things (IIoT), συμπεριλαμβανομένων έξυπνων αισθητήρων, συναγερμών, συγκριτικών μελετών αξιολόγησης και επαυξημένης πραγματικότητας, ώστε να δώσει στο εργατικό δυναμικό τη δυνατότητα να έχει καλύτερη εικόνα των διεργασιών, της συντήρησης και της διαχείρισης ενέργειας. Με στόχο τη μείωση του κόστους συντήρησης και την ταυτόχρονη αύξηση της συνολικής απόδοσης του εξοπλισμού, το εργοστάσιο έχει μέχρι στιγμής σημειώσει μείωση κατά 44% του χρόνου διακοπής λειτουργίας των μηχανών ετησίως.

Επιπλέον, το εργοστάσιο αξιοποιεί τις τεχνολογίες πληροφορικής και λειτουργιών (IT/OT), χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, όπως τη διαχείριση του προγραμματισμού, τα οποία έχουν μια συνεχή ζήτηση, εμπλέκοντας όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα τη βελτίωση κατά 40% της έγκαιρης παράδοσης.

Είναι επίσης μια δοκιμή σχετικά με τη μηχανική μάθηση (machine learning), την AI, την πρόγνωση και την ψηφιακή συντήρηση, καθώς και τα συνδεδεμένα μηχανήματα και διεργασίες. Με την ενσωμάτωση big data, cloud και IIoT τεχνολογιών, το εργοστάσιο στο Batam ανοίγει τον δρόμο για τις επιχειρήσεις της Ασίας, ώστε να εργαστούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και να καταστούν πιο ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες μακροπρόθεσμα.
Ο Yin Zheng, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Schneider Electric στην Κίνα, συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση στην AMNC για να συζητήσει τα οφέλη του παγκόσμιου δικτύου «φάρων καινοτομίας» στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνεργασίας. Σύμφωνα με το φόρουμ, το Smart Factory της Schneider Electric στο Batam αντικατοπτρίζει την επιτυχία της εταιρείας στην υιοθέτηση των 4IR τεχνολογιών και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει μέχρι σήμερα. Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου, η Schneider Electric θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές της με τους συνεργάτες της, καθώς και να εμπλέκεται σε νέες μορφές συνεργασίας, κάτι που ήδη κάνει με το δικό της πρόγραμμα Smart Factory.   

Διασυνδεδεμένη Εφοδιαστική Αλυσίδα 4.0
Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα «Έξυπνων Εργοστασίων» της Schneider Electric περιλαμβάνει 9 παραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. Τα συγκεκριμένα εργοστάσια αποτελούν τον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Διασυνδεδεμένης Εφοδιαστικής Αλυσίδας 4.0, όπου η Schneider Electric αξιοποιεί την ψηφιοποίηση μέσω της πλατφόρμας EcoStruxure σε όλες τις εφοδιαστικές αλυσίδες, για την ενίσχυση της απόδοσης.

«Κατανοούμε την αξία του IIoT και τον θετικό αντίκτυπο που έχουν η καινοτομία και η ψηφιοποίηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας - ιδιαίτερα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μας. Έχοντας ως ζωντανό παράδειγμα πώς οι λύσεις EcoStruxure προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη στους συνεργάτες μας, επωφελούμαστε και εμείς, μεταφέροντας τη γνώση», δήλωσε ο Mourad Tamoud, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Schneider Electric. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι: «μέσω των έξυπνων εργοστασίων μπορούμε να επιδείξουμε αυτή την αξία σε πραγματικό χρόνο, να προτείνουμε λύσεις στην εργασία και να μοιραστούμε τα απτά οφέλη που εμείς, οι ίδιοι, βλέπουμε από τη δική μας IIoT επένδυση, καθώς επιταχύνουμε την ψηφιοποίηση της Διασυνδεδεμένης Εφοδιαστικής Αλυσίδας 4.0».

Η Schneider Electric κατατάχθηκε πρόσφατα στην 11η θέση της λίστας Supply Chain Top 20 της Gartner για το 2019 και κέρδισε το βραβείο 2019 Industrial Manufacturing Supply Chainnovator στα Gartner’s 2019 Supply Chainnovator Awards, που αναγνωρίζουν πρωτοποριακές, καινοτόμες και υψηλού επιπέδου πρωτοβουλίες σχετικά με την βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα της βιομηχανίας και της παραγωγής.

Το EcoStructure είναι το κλειδί της επιτυχίας
Το πρόγραμμα Smart Factory της Schneider Electric βασίζεται στην πλατφόρμα EcoStruxure, η οποία περιλαμβάνει διασυνδεδεμένα προϊόντα, τοπικό έλεγχο (edge control) και εφαρμογές, analytics και ψηφιακές υπηρεσίες που βοηθούν τους υπευθύνους στη λήψη αποφάσεων και τους managers να ψηφιοποιούν τις διεργασίες τους γρήγορα, οικονομικά και με ταχεία απόδοση της επένδυσης.  

«Το πρώτο βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό μπορεί να φαίνεται αγχωτικό, αλλά η αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure για τις βιομηχανίες καθιστά εύκολο το συγκεκριμένο εγχείρημα, ψηφιοποιώντας τις μηχανές και βιομηχανικές διεργασίες, ενώ παράλληλα μεγιστοποιείται η απόδοση σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον», δήλωσε ο Peter Herweck, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βιομηχανικού Αυτοματισμού της Schneider Electric.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης