Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΓΕΝΟΠ: Υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις - Ζητάμε ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους

ΓΕΝΟΠ: Υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις - Ζητάμε ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους
Το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης φέρνει νέα αντεργατικά μέτρα και ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος των επενδυτών στους οποίους προσφέρει «γη και ύδωρ», αναφέρει η  ανακοίνωση
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για τις 2 Οκτωβρίου αντιδρώντας, μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα , στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που πλήττουν σημαντικά εργατικά δικαιώματα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που «ακυρώνει» τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζει το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας διεκδικούν ουσιαστικά και έμπρακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων και τη θωράκιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Ζητάμε ακόμα την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα που βάζουν σε κίνδυνο τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης φέρνει νέα αντεργατικά μέτρα και ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος των επενδυτών στους οποίους προσφέρει «γη και ύδωρ».
Όμως η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους και όχι μόνον για τους λίγους. Μια ανάπτυξη με εργαζόμενους που θα αμείβονται καλά και δεν θα είναι πένητες!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης