Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Future Market Insights: Αύξηση 12% στις ετήσιες πωλήσεις των αντλιών θερμότητας παγκοσμίως

Future Market Insights: Αύξηση 12% στις ετήσιες πωλήσεις των αντλιών θερμότητας παγκοσμίως
Η Νότια Ασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην αγορά αντλιών θερμότητας
Σημαντική ανάπτυξη αναμένεται να σημειώσει η αγορά των αντλιών θερμότητας μέχρι το 2029, σύμφωνα με νέα έκθεση της Future Market Insights.
Ειδικότερα, θα είναι πιο ελκυστικά στην αγορά λόγω του μειωμένου κόστους, ορισμένων κυβερνητικών επιλογών και της αυξανόμενης εξάρτησης από τις ΑΠΕ.
Παράλληλα, η πώλησή τους θα αυξηθεί κατά 12% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το PV-Europe.

Νέες προσοδοφόρες ευκαιρίες από τη Ν. Ασία

Η Νότια Ασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην αγορά αντλιών θερμότητας.
Αυτό αποδίδεται στο γεγονός πως το λειτουργικό κόστος των κινητήρων ντίζελ είναι υψηλό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με την έκθεση αντιπροσωπεύει ένα μέγιστο αριθμό χωριών, τα οποία στερούνται ηλεκτρικής ενέργειας και καθυστερεί η σύνδεση με το δίκτυο.

Υποστηρικτικές κυβερνητικές πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη της αγοράς

788


Πολιτικές βοηθείας

Η αγορά αντλιών θερμότητας είναι ελκυστική με βάση τις κυβερνητικές επιλογές που μέσω τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μπορούν και αντισταθμίζουν το υψηλό κόστος κεφαλαίου.
Επιπλέον, αυξάνονται τα κεφάλαια για την έρευνα και την ανάπτυξη, τα οποία θα βοηθήσουν στην εμπορική εκμετάλλευση των μοντέλων και στη διάθεσή τους για μεγαλύτερη δημόσια χρήση.
Τέλος, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ενθαρρύνουν ενεργά τη χρήση των αντλιών θερμότητας με σκοπό να προωθηθούν οι ΑΠΕ και να μειωθεί το αποτύπωμα του άνθρακα, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης