Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αργεντινής - Στα 222,3 MW η συνολική ισχύς

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αργεντινής - Στα 222,3 MW η συνολική ισχύς
Το Madryn (PEM) διαθέτει 62 ανεμογεννήτριες, ύψους 117 μέτρων και λεπίδες 60 μέτρων
Εμπορική άδεια λειτουργίας χορηγήθηκε στο αιολικό πάρκο Madryn της Αργεντινή από την Cammesa.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τη συνολική του εγκατεστημένη ισχύ να φτάνει τα 222,3 MW και την επένδυσή του στα 320 εκατ. δολ.

Το συγκεκριμένο έργο επιβεβαιώνει την ηγεσία της Genneia στην αιολική ενέργεια.
Ειδικότερα, το Madryn (PEM) διαθέτει 62 ανεμογεννήτριες, ύψους 117 μέτρων και λεπίδες 60 μέτρων - υπάρχει καθαρή ενέργεια που παράγεται για το Σύστημα Διασύνδεσης της Αργεντινής (SADI) και διατίθεται για περισσότερες από 330.000 κατοικίες.
Αυτοί οι αριθμοί κάνουν το Madryn το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Αργεντινή, ένα από τα μεγαλύτερα στη Νότια Αμερική και ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Genneia.
Για να προχωρήσει η λειτουργία του εν λόγω έργου, επενδύθηκαν 320 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας. Σημαντική η προσφορά από την τεχνολογία της Vestas, ενώ αποφεύγεται η παραγωγή 495.000 τόνων άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
«Όταν περάσουν τα χρόνια, θα γνωρίσουμε ότι είμαστε μέρος της ιστορίας της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα. Και με υπερηφάνεια, θα πούμε ότι είμαστε μέλη της ομάδας Genneia που κατάφερε να εγκαταστήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόνιμα στην Αργεντινή», δήλωσε ο Walter Lanosa, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης