Ηλεκτρισμός

Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μαυροβούνιο

Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μαυροβούνιο
Η χρήση των τριών σταθμών φόρτισης που προβλέπεται να λειτουργήσουν είναι δωρεάν για διάστημα ενός έτους
Σε λειτουργία τέθηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μαυροβούνιο.
Ο σταθμός βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου,  μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου  και είναι ο πρώτος από τους συνολικά τρεις που προβλέπεται να λειτουργήσουν στην πόλη.
Η χρήση των σταθμών φόρτισης είναι δωρεάν για διάστημα ενός έτους.
Σε δηλώσεις της, η μόνιμη αντιπρόσωπος του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Μαυροβούνιο, Ντανιέλα Γκασπαρίκοβα, υπογράμμισε ότι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και στην περαιτέρω βελτίωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών σε όλη τη χώρα.
Η κ. Γκασπαρίκοβα επισήμανε ότι ο τομέας των μεταφορών κατέχει το 20% του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και είναι ανάγκη αυτό το ποσοστό να μειωθεί. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει η λειτουργία των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προσέθεσε.
Ο δήμαρχος της Ποντγκόριτσα, Ιβάν Βούκοβιτς, δήλωσε ότι η περιβαλλοντική προστασία είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και σ' αυτό το πλαίσιο θα  συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο για την επίτευξη αυτού του στόχου.  “ Η λειτουργία του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα σημαντικό βήμα για την Ποντγκόριτσα και τη χώρα” είπε ο κ. Βούκοβιτς.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του υπουργείου Τουρισμού Ιγκορ Γκράντεβιτς σημείωσε ότι η λειτουργία  των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης