Δελτία Τύπου

Η Energean Χορηγός του 2ου «Rebound Φιλίας» - Λέμε ΟΧΙ στους κοινωνικούς αποκλεισμούς

tags :
Η Energean Χορηγός του 2ου «Rebound Φιλίας» - Λέμε ΟΧΙ στους κοινωνικούς αποκλεισμούς
Οι διοργανωτές του “Rebound Φιλίας» έχουν στόχο το Τουρνουά να καθιερωθεί και να καταστεί διεθνής πόλος έλξης ομάδων από όλη την Ευρώπη
Δεσμευμένη στην εκστρατεία υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει με ορίζοντα το 2030 ο ΟΗΕ, η Energean ανέλαβε Χορηγός του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια «Rebound Φιλίας», το οποίο διεξάγεται από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα.
Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν πέντε ομάδες με 64 αθλητές και συνοδούς από τη Γερμανία (Βερολίνο), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Τουρκία (Σαμψούντα), η Εθνική Βουλγαρίας, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει ο «ΑΟ Καβάλας – Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια».
Οι διοργανωτές του “Rebound Φιλίας» έχουν στόχο το Τουρνουά να καθιερωθεί και να καταστεί διεθνής πόλος έλξης ομάδων από όλη την Ευρώπη.

Σχετικά με την υποστήριξη του Τουρνουά, η κα. Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Η Energean φέρνει για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού των συμπολιτών μας με κινητική αναπηρία και με την Χορηγία του “Ριμπάουντ Φιλίας” επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα. Η πρωτοβουλία μας αυτή έρχεται ως απόρροια της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει να επιχειρούμε με γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ και, ειδικότερα, τους στόχους 3, για Καλή Υγεία & Ευημερία, και 10, για Λιγότερες Ανισότητες, τους οποίους η συγκεκριμένη δράση υπηρετεί. Μπορούμε να φαντασθούμε και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς των κινητικά αναπήρων συμπολιτών μας. Το 2030 δεν είναι μακριά, με την προσπάθεια όλων μας θα το καταφέρουμε!»
Σημειώνεται ότι το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια «Rebound Φιλίας» διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μαζί με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας και την ομάδα καλαθοσφαίρισης «ΑΟ Καβάλας – Τμήμα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια». Το Διεθνές Τουρνουά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης