Ενέργεια

ΣΥΡΙΖΑ: Πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ το α' εξάμηνο του 2019 όπου κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ το α' εξάμηνο του 2019 όπου κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η ανάγκη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, δεν προκύπτει από τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, καθώς τα τιμολόγια αναπροσαρμόστηκαν την 1η Σεπτέμβρη
«Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «παρά τη διαστρέβλωση που ο ίδιος επιχειρεί όσον αφορά την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, είναι αδύνατον να κρυφτεί το γεγονός ότι η συζήτηση γίνεται για τα βελτιωμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η ανάγκη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που κυνικά επιχειρεί ο ίδιος να δικαιολογήσει με διαστρεβλώσεις και fake news, δεν προκύπτει από τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, καθώς τα τιμολόγια αναπροσαρμόστηκαν την 1η Σεπτέμβρη» και ότι «από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία προκύπτει μείωση του εσωτερικού κόστους της ΔΕΗ, αύξηση των επενδύσεων, καθώς και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, ιδιαίτερα στο β τρίμηνο». Επιπλέον, αναφέρει ότι η αύξηση εξόδων «οφείλεται πλήρως σε εξωγενείς παράγοντες όπως το κόστος αερίου, οι τιμές εισαγωγής και η διαθεσιμότητα υδροηλεκτρικού δυναμικού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως με την ανακοίνωση των βελτιωμένων αποτελεσμάτων της ΔΕΗ «καταρρέει η καταστροφολογία της ΝΔ και αποκαλύπτεται πόσο αναίτιες ήταν οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις». Σημειώνει, δε, πως «επιβεβαιώνεται ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταθέσει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά στο μακροπρόθεσμο μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, την απολιγνιτοποίηση, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και των αναγκών της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».
«Το μόνο που επαναλαμβάνει συνεχώς», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «είναι η ιδιωτικοποίηση ακόμα και των δικτύων, μια πολιτική δηλαδή που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ανάγκες των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης