Ενέργεια

Αύξηση κατά 40% της παγκόσμιας κατανάλωσης φυσικού αερίου μέχρι το 2050 «βλέπει» η ΕΙΑ

Αύξηση κατά 40% της παγκόσμιας κατανάλωσης φυσικού αερίου μέχρι το 2050 «βλέπει» η ΕΙΑ
Στα 100 δολ/βαρέλι αναμένεται να φτάσει το 2050 το brent
Κατά 40% θα αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι το 2050, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (ΕΙΑ).
Όπως αναμεταδίδει το Platts, η συνολική  κατανάλωσης ενέργειας στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2018 - 2050 θα αυξηθεί κατά 50%.
Οι ταχέως αναπτυσσόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καταστήσουν το πετρέλαιο ως την κύρια πηγή πρωτογενούς ενέργειας στα τέλη της δεκαετίας του 2040.

Μάλιστα, με βάση αυτή την αναφορά, η τιμή του πετρελαίου στα brent θα φτάσει τα 100 δολ/βαρέλι το 2050 και η ετήσια παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα αυξηθεί κατά 3%.
Στο ίδιο επίπεδο αύξησης θα φτάσουν και οι ανανεώσιμες, γεγονός που αποδίδεται στις κατευθυντήριες πολιτικές γραμμές των κρατών με μειωμένο κόστος των ΑΠΕ.
«Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας συνεχίζει να ξεπερνά την ευρεία ανάπτυξη των ΑΠΕ, με το μερίδιο του άνθρακα να αυξάνεται για να καλύψει τη ζήτηση» είπε μεταξύ άλλων η Linda Capuano, βασικό στέλεχος της ΕΙΑ.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου, αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγή τους μέχρι το 2050

Αύξηση του εμπορίου

Στο πλαίσιο της αναντιστοιχίας» μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς φυσικού αερίου, η ΕΙΑ προβλέπει σημαντική αύξηση του εμπορίου, με τις καθαρές εισαγωγές αερίου προς την Ασία να τριπλασιάζονται μέχρι το 2050. Οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα ξεπεράσουν τις αμερικανικές εξαγωγές φυσικού αερίου τη δεκαετία του 2040.
Τέλος, οι παγκόσμιες εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών και δεξαμενόπλοιων με LNG, θεωρείται ότι θα υπερδιπλασιαστούν μέχρι το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης