Εισήγηση Στάσση στο σημερινό ΔΣ της ΔΕΗ για ακύρωση της συγχώνευσης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Εισήγηση Στάσση στο σημερινό ΔΣ της ΔΕΗ για ακύρωση της συγχώνευσης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Ο πρόεδρος και CEO της επιχείρησης θα εισηγηθεί σήμερα επίσης τον ορισμό του Γιάννη Κοπανάκη ως αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, καθώς και την αναβάθμιση της νομικής υπηρεσίας
Στην ακύρωση του σχεδιασμού Παναγιωτάκη για συγχώνευση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη μητρική εταιρία προχωράει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης αναμένεται να εισηγηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ακύρωση προηγούμενης απόφασης για συγχώνευση της 100% θυγατρικής που δαστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο κ. Στάσσης τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της αυτόνομης δραστηριότητας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της αναβάθμισης του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο νέο μεταλιγνιτικό περιβάλλον, όπου οι ανανεώσιμες πηγές θα αποτελέσουν το νέο εθνικό καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή.
 
Δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης έβλεπε την επέκταση της ΔΕΗ στις AΠΕ να επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματικά με την αξιοποίηση του δυναμικού της μητρικής εταιρίας, γι' αυτό και είχε προωθήσει την συγχώνευση της θυγατρικής από την μητρική εταιρία και παρά το βέτο των πιστωτριών τραπεζών αναζήτησε τρίτο δρόμο για την υλοποίησή του.
Η απόφαση για συγχώνευση πάρθηκε στις 20 Φεκεμβρίου 2018 από το δσ της εταιρίας και, μετά τις αντιδράσεις των τραπεζών, η διοίκηση του κ. Παναγιωτάκη αξιοποίησε το νέο οργανόγραμμα της εταιρίας, για να προωθήσει το σχέδιο μεταφοράς ουσιαστικά της δραστηριότητας των ΑΠΕ στην μητρική εταιρία, προβλέποντας την δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης η οποία μεταξύ άλλων θα αναλάμβανε και την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Στο σημερινό ΔΣ, εξάλλου, ο κ. Στάσσης αναμένεται να εισηγηθεί την αναβάθμιση της νομικής υπηρεσίας σε Γενική Διεύθυνση με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Οικονόμου αλλά και τον ορισμό του κ. Γιάννη Κοπανάκη ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης