Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέο φωτοβολταικό project στην Ισπανία 300 MW χωρίς επιδότηση

Νέο φωτοβολταικό project στην Ισπανία 300 MW χωρίς επιδότηση
Το Τalayuela Solar θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά έργα στην Ευρώπη
Χωρίς επιδότηση θα λειτουργεί  το φωτοβολταϊκό πάρκο Talayuela Solar, συνολικής ισχύος 300 MW, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Κασέρες της Ισπανίας, όπως αναμεταδίδει το pv-europe.
Σύμφωνα με τον Jose Miguel Ferrer, που είναι Γενικός Διευθυντής της Solarcentury: «Τα PPA αυτού του είδους αποτελούν το νέο trend της αγοράς Η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι το πρόσφατο παράδειγμα της νέας τάκης πραγμάτων στον τομέα των ΑΠΕ, που θα συμβάλει  στην επέκταση στην Ευρώπη της αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας χωρίς ενισχύσεις. Η Solarcentury έχει στα σκαριά έργα 1 GW στην Ισπανία 5 GW παγκοσμίως».

Περί των PPA

Τα PPA (Power Purchase Agreement) είναι συμβάσεις αγοροπωλησίας ενέργειας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Solarcentury, μαζί με τον ηλιακό και αιολικό πάροχο Encavis, ανακοίνωσαν τη συμφωνία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το Talayuela Solar.
Το τελευταίο ενεργειακό έργο θα λειτουργεί χωρίς επιδότηση και η ισχύς του θα πωλείται στην ανοικτή αγορά. Η ανταλλαγή που έχει υπογραφεί είναι ένα χρηματοοικονομικό μέσο το οποίο εξασφαλίζει τόσο σταθερό εισόδημα για τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας όσο και τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου.

Επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας για 150.000 νοικοκυριά

Παράλληλα, το Τalayuela Solar θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά έργα στην Ευρώπη, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται, είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει 150.000 σπίτια για ένα ολόκληρο έτος. Επίσης, η σύνδεση με το δίκτυο θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020, ενώ η Solarcentury αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή το φθινόπωρο.
Το φωτοβολταικό πάρκο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του δεύτερου εξαμήνου του 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης